Noapte albă la bibliotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii din Iaşi sunt invitaţi să răsfoiască operele de la bibliotecă
Tinerii din Iaşi sunt invitaţi să răsfoiască operele de la bibliotecă

Prima ediţie a evenimentului are loc pe 1 octombrie după modelul „Noaptea Muzeelor“. La Iaşi, Biblioteca „Gheorghe Asachi“ este cea care s-a înscris la manifestarea organizată la nivel naţional.

Evenimentul îşi propune să readucă în atenţia ieşenilor mersul la bibliotecă, într-un cadru relaxat, informal. „Ar fi fost ideal pentru noi să fi fost în sediul de la Palatul Culturii. Ar fi fost o manifestare superbă. Deoarece celelalte sedii fie sunt mici, fie s-au mutat, precum cel din Păcurari, evenimentul va avea loc la filialei din Nicolina, deoarece este mai mare, mai spaţioasă“, spune Irena Brodoceanu, reprezentantul Bibliotecii „Ghe. Asachi“.


Astfel, în noaptea dintre 1 şi 2 octombrie, ieşenii care vor alege să treacă pragul sediului bibliotecii din cartierul Nicolina vor avea parte de multe surprize, de discuţii amicale şi de o seară de poezie.


Invitaţi să returneze cărţile împrumutate


„Acolo vor avea loc mai multe acţiuni. Va fi «Biblioteca prezintă editura», eveniment în care ne propunem să prezentăm publicaţiile a două edituri. De asemenea, va mai fi şi «Noaptea Poeţilor», unde invitaţi vor fi în special poeţi ieşeni, dar încercăm să aducem şi români din alte ţări şi tot în aceeaşi seară va avea loc şi «Noaptea iertării»“
, detaliază Irena Brodoceanu.


Acest eveniment se adresează în special celor care „uită“ să returneze bibliotecii cărţile pe care le-au împrumutat. „Dorim ca vizitatorii care au uitat cartea acasă, pe masă, pe o noptieră, să o aducă înapoi. În plus, le pregătim ieşenilor care sperăm să ne calce pragul în număr cât mai mare ceai, bomboane, discuţii libere şi interesante şi distracţie“, a completat reprezentantul bibliotecii.


Accesul la evenimentul de pe 1 octombrie va fi liber. Filiala „Vasile Alecsandri“ a Bibliotecii, cea din cartierul Nicolina, poate fi găsită pe strada Petre Ţuţea nr. 7-9, la parterul blocului 911.

_______________

Reprezentaţii de tango în cluburi

Doi dintre cei mai apreciaţi maeştri ai tangoului argentinian le dau lecţii ieşenilor în perioada 29 septembrie -3 octombrie.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Tango îi aduce la Iaşi pe argentinienii Fernando Galera şi pe Vilma Vega, la invitaţia clubului de dans Elegance, condus de Cornel Tătaru. Cei doi maeştri vor organiza demonstraţii în diverse locuri din municipiu, dar şi cursuri de tango pentru cei care doresc să se iniţieze sau să aprofundeze tainele dansului.

„Pe 29 septembrie, clubul Elegance va organiza o demonstraţie la ora 22.30 la Clubul Motor, pe 30 septembrie va fi organizată una similară, la aceeaşi oră, la restaurantul Traian, iar duminică la Casa Vânătorului, după care vom face o petrecere de la revedere, pentru că noi sperăm să fie şi o revedere. Vrem ca acest festival să fie o tradiţie, să aibă loc în fiecare an şi să introducă Iaşiul pe harta internaţională a tangoului“, spune Cornel Tătaru, organizatorul festivalului. Intrarea la reprezentanţiile celor doi dansatori din Argentina este liberă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite