Iaşi: Focarul de gripă porcină din Nicolina, ignorat de localnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni trec în fiecare zi pe lângă Grupul Şcolar „Ion Holban“ fără să bănuiască faptul că în clădire sunt 11 britanici în carantină

Persoanele care au aflat de pericol s-au hotărât să ocolească o vreme şcoala unde sunt izolaţi elevii străini.

Focarul de gripă porcină de la Grupul Şcolar „Ion Holban“ este o necunoscută pentru ieşenii care locuiesc în cartierul Nicolina 1 şi pentru cei care trec prin faţa şcolii.


Majoritatea oamenilor însă nu au rămas indiferenţi când au aflat că focarul gripei A/H1N1 este la numai câţiva paşi de ei. „Ştiam că este la Iaşi, dar habar nu am avut că este chiar aici la şcoală. Sper să nu fie nici o problemă pentru noi“, a spus Alina Moisă, locuitor al cartierului Nicolina. Un grup de trei femei discutau astăzi dimineaţă liniştite la numai câţiva metri de gardul Grupului Şcolar „Ion Holban“. „Am auzit ceva pe la televizor şi sper că s-au luat măsurile de siguranţă pentru cei care locuiesc în zonă“, a spus Corina Ursachi.


Puţini au fost cei care ştiau detalii legate de gripa porcină. „Vorbesc cu fiica mea care este în Canada şi deşi la ei sunt foarte multe cazuri, ea nu ştie nimic despre boala asta. Îi mai explic eu cum se manifestă şi cum se transmite“, a spus Maria Cososchi, locatară în cartierul în care se află şi Grupul Şcolar în care a fost localizat focarul. Cel mai aproape de tinerii care au fost depistaţi cu gripa A/H1N1 sunt lucrătorii de la spălătoria auto din faţa şcolii.


„Eu chiar am fost răcit zilele trecute şi pe urmă am aflat de gripa porcină de aici. Nu cred că am sau am avut aşa ceva“, a povestit Cristi, angajat al unităţii. Toţi salariaţii de la spălătorie îşi amintesc că zilele trecute i-au văzut pe englezi cum ieşeau la plimbare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite