Neuroendoscop de ultimă generaţie la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Vasilache, asistenta şefă a Blocului Operator, prezintă neuroendoscopul
Cristina Vasilache, asistenta şefă a Blocului Operator, prezintă neuroendoscopul

Unitatea medicală a primit în urmă cu două zile o trusă de neuroendoscopie care a costat 40.000 de euro. Dispozitivul va fi folosit în cazul hidroencefaliilor, a intervenţiilor la nivelul craniului şi a coloanei vertebrale.

Aparatură medicală de ultimă generaţie la Spitalul de Neurochirurgie din iaşi! în urmă cu două zile, unitatea medicală a achiziţionat o trusă de endoscopie care va putea fi folosită îndeosebi în cazul hidroencefaliilor şi al patologiei spinale.

Printre avantaje se numără durata de spitalizare mai mică, costuri mai reduse şi o recuperare mai rapidă.

Iaşi: Spitalul de Neurochirurgie va fi încălzit prin energia solară

„Este un sistem de neuroendoscopie modern care permite intervenţii la nivelul craniului şi coloanei vertebrale. Neuroendoscopia are două laturi de a fi folosită în neurochirurgie. Câmpul chirurgical este mult mai mare pentru că măreşte camera endoscopului. Neuroendoscopia face parte din metodele minim invazive în neurochirurgie. Asta înseamnă că trauma pacientului este mai mică, durata de spitalizare este mai mică, asta reduce şi costurile de spitalizare şi este o metodă modernă de a face intervenţii chirurgicale", spune doctorul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Aparatul a costat 40.000 de euro cu tot cu TVA.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite