Nervi şi tamponări din cauza nămeţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada frământată blochează intersecţiile
Zăpada frământată blochează intersecţiile

Şoferii ieşeni sunt revoltaţi de faptul că utilajele de deszăpezire ies târziu la stradă şi acţionează doar în Centru. Reprezentanţii firmelor de asigurări spun că numărul tamponărilor a crescut cu 15% din cauza zăpezii necurăţate de pe carosabil.

Şoferii ieşeni s-au obişnuit deja să se trezească dimineaţa mai devreme ca să nu întârzie la muncă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă din ultimele 48 de ore, străzile din oraş sunt aproape imposibil de parcurs la primele ore ale zilei. Chiar dacă drumarii aruncă sare şi nisip pe unele străzi, zăpada fărâmiţată le dă de furcă şoferilor. Din cauză că plugurile nu-şi fac apariţia, nămeţii pun la grea încercare nervii conducătorilor auto.
 

„Sunt la stradă de la ora 6.00, dar primele pluguri apar pe la 8.30. Pentru ce plătesc taxe şi impozite la stat? Ca să treacă cu lamele numai pe Ştefan cel Mare, prin faţa Primăriei?“, a răbufnit Cristi, taximetrist. Conducătorii auto le atrag atenţia reprezentanţilor municipalităţii că în Iaşi sunt o sumedenie de străzi care rămân neatinse de drumari.

Maşini tamponate pe bandă rulantă 

 „Eu stau în apropiere de biserica Toma Cozma şi, chiar dacă am asfalt până la poartă, nu pot intra cu maşina pe stradă din cauza zăpezii. Nu a trecut nici măcar un camion cu material antiderapant“, a adăugat Cristi.

Lipsa de reacţie a autorităţilor se reflectă şi în bilanţurile companiilor de asigurări auto, care au de muncă în această perioadă. „De când a început să ningă, numărul celor care se prezintă la noi cu maşinile tamponate a crescut cu 10-15%.  Majoritatea incidentelor din trafic au loc în primele ore după ce drumurile sunt acoperite de zăpadă, iar utilajele de deszăpezire nu apucă să intre în acţiune“, a explicat Laurenţiu Ivan, şef la Biroul Daune al unei companii de asigurări din Iaşi.

De cele mai multe ori, accidentele se produc din cauza nerespectării distanţei regulamentare faţă de vehiculul care circulă în faţă, precum şi din cauza derapajelor care se produc în curbe. În majoritatea cazurilor, maşinile implicate în accidente nu sunt echipate corespunzător condiţiilor traficului de iarnă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite