Iaşi: Teatrul Naţional, de 11 ani în şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Teatrul Naţional, de 11 ani în şantier
Iaşi: Teatrul Naţional, de 11 ani în şantier

Corpul vechi al Teatrului Naţional din Iaşi a fost construit în trei ani, în schimb, reabilitarea va dura cel puţin 13 ani.

Lucrările de restaurare a corpurilor instituţiei de cultură au început în 1998. La acea dată s-a decis ca lucrările de reconstrucţie să fie executate de firma Iasicon, dar din lipsă de bani constructorul a abandonat lucrările. Pentru că nu au existat fonduri suficiente s-a apelat la un împrumut extern de peste 6 milioane de euro pentru refacerea instituţiei de cultură. „Teatrul Naţional «Vasile Alecsandri» Iaşi a fost inclus, în 2006, în Proiectul de Reabilitare a Monumentelor Istorice din România - proiect finanţat printr-un împrumut extern acordat Guvernului României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei”, au explicat reprezentanţii Ministerului Culturii.

În decembrie anul trecut s-a organizat licitaţia la care s-au înscris două firme: Iasicon, din Iaşi, cu o ofertă de 4,4 milioane de euro şi o alta din Galaţi, cu o ofertă mai mică. "A fost o licitaţie electronică şi din cauze tehnice, oferta celei de a doua firme nu a fost înregistrată. Oferta cea mai bună înregistrată în sistem a fost declarată câştigătoare, respectiv Iasicon", a explicat Bogdan Trîmbaciu, directorul Unităţii de Management a Proiectului din cadrum Ministerului Culturii.

„Firma declarată câştigătoare în urma licitaţiei publice, lansată în decembrie 2008, este S.C. Iasicon S.A”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Culturii. Potrivit acestora, firma ieşeană, care a mai intervenit la Teatrul Naţional „V. Alecsandri”, va trebui să execute restul de lucrări în 24 de luni. Contractul de execuţie a fost semnat astăzi, în prezenţa ministrului Theodor Paleologu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite