Muzică şi concursuri la Zilele Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai căutate produse la Târgul de Toamnă sunt hainele de piele
Cele mai căutate produse la Târgul de Toamnă sunt hainele de piele

Programul dedicat sărbătorii a început încă de pe 1 octombrie, iar distracţia continuă până pe data de 20

 Joi, 6 octombrie, ieşenii sunt invitaţi să participe la un concurs de fotografii intitulat „Iaşiul tău“. Organizatorii, cei de la Biroul de Promovare Turistică, îi cheamă pe toţi pasionaţii de fotografie să surprindă ipostaze inedite ale oraşului în care trăiesc. Concursul se va desfăşura pe întreaga perioadă a Sărbătorilor. O altă iniţiativă care îi va scoate cu siguranţă pe ieşeni din casă este concursul de recunoaştere a unor monumente istorice din municipiu. Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană, Muzeul Unirii sau Universitatea „Al. I. Cuza“, prima instituţie de învăţământ superior din ţară, sunt doar câteva dintre monumentele-simbol ale Iaşiului pe care participanţii la concurs le vor vizita cu ocazia competiţiei.


Amatorii de sport se vor putea delecta în această perioadă la meciurile de baschet organizate în cadrul Campionatului Naţional de Juniori care va începe de la ora 9.00. De la ora 10.00, în Parcul Copou, în zona Teiului lui Eminescu Casa de Cultură a Municipiului Iaşi va organiza un recital de muzică bizantină în aer liber, eveniment la care intrarea este gratuită. Tot în Parcul Copou, între orele 11.00 şi 12.00 ieşenii vor putea asculta poeziile lui Marin Sorescu.


Poveşti pentru copii la „Luceafărul“


De asemenea, la parterul centrului comercial Moldova Mall pasionaţii artei fotografice vor putea participa la un eveniment în premieră. Prima ediţie a Salonului Naţional de Fotografie va reuni până pe 20 octombrie lucrări ale fotografilor amatori, dar şi lucrări semnate de profesionişti în domeniu. Aceştia vor expune maxim zece fotografii alb-negru şi color pe o temă aleasă chiar de ei. Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, 8 octombrie, la ora 17.00.


În seara de 6 octombrie amatorii de poveşti sunt aşteptaţi de la ora 18.00 la Teatrul „Luceafărul“ la deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret Iaşi. Evenimentul va fi urmat de prezentarea spectacolului „Scufiţa Roşie“, pus în scenă de actorii Companiei franceze Louis Brouillard din Paris, în regia lui Joel Pommerat.


Vineri, 7 octombrie, ieşenii sunt aşteptaţi din nou la teatru, de la ora 11.00, de data aceasta la spectacolul „Luna unei alte nopţi“, prezentat de Teatrul Magisch din Olanda. De la ora 12.00 şirul evenimentelort continuă cu un spectacol susţinut de Grupul vocal Senior al Casei de Cultură a Municipiului. „Iaşule drag“ se intitulează concertul acestora, care va avea loc chiar la sediul instituţiei din Parcul Copou.


Cei mici se pot distra şi ei cu ocazia Sărbătorilor Iaşiului. Părinţii îi pot duce pe aceştia la atelierele creative de la Ateneul Tătăraşi care se desfăşoară de la ora 17.00.
Ieşenii sunt chemaţi la mişcare sâmbăta aceasta la campionatul de Street Ball. Lupta între cei mai buni sportivi amatori se va desfăşura de la ora 11.00 pe bulevardul Ştefan cel Mare. De asemenea, tot sâmbăta aceasta, gurmanzii ieşeni se vor putea delecta cu un festival dulce care se va desfăşura chiar în centrul oraşului. „Festivalul dulceţii“ va avea loc în parcarea Mănăstirii Golia şi va aduce la Iaşi gospodine din toată Moldova care-i vor încânta pe vizitatori cu bunătăţile specifice.


Procesiunea moaştelor are loc marţi


Începând de luni, ieşenii sunt aşteptaţi să exploreze şi partea spirituală a Sărbătorilor, participând la slujbele ce vor avea loc la Catedrala Mitropolitană între orele 8.00 şi 11.30. Marţi, 11 octombrie, credincioşii şi pelerinii vor putea participa de la ora 6.30 la tradiţionala procesiune a moaştelor Sf. Parascheva care va înconjura Catedrala Mitropolitană.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite