VIDEO: Muzică şi balet la Noaptea Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupuri de tineri au aşteptat zeci de minute pentru a vizita expoziţia permanentă a instituţiei de cultură, dar şi pentru a asista la spectacole.

Tinerii au aşteptat cu sufletul la gură Noaptea Muzeelor pentru a păşi în palatul care a servit în trecut drept locuinţă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Vizitatorii au admirat mobilierul de epocă, documentele şi costumaţiile din acele timpuri. Tinerii au fost impresionaţi mai ales de dormitorul care i-a aparţinut domnitorului.

image

„Vin aici de când eram mică şi de fiecare dată văd obiectele cu alţi ochi. Îmi place foarte mult dormitorul, mobila veche şi oglinzile mari, dar şi costumele de epocă", a spus Andreea, studentă.

Video: Spectacol de balet la Muzeul Unirii

Poezie şi muzică

Gazdele au pregătit şi momente artistice. Elevii de la Colegiul „Octav Băncilă" au recitat poezii, au dansat şi au cântat pentru public. Punctul de atracţie al serii l-a constituit spectacolul de balet îmbinat cu poezia.Sala a fost neîncăpătoare pentru vizitatori.

Video: Concert de percuţie

Aceştia au stat în picioare şi s-au ridicat pe vârfuri pentru a le putea vedea pe balerine dansând. Elevii de la Arte au captat întreaga atenţie şi au atras aplauzele întregii săli.

image

Entuziasmaţi au fost şi cei care au participat la concertul ansamblului de percuţie de laArte. „Este deosebit, piesele sunt diferite de tot ceea ce este pe piaţă la ora actuală", a spus Lucia, studentă.

Citeşte şi:

Începe „Noaptea Muzeelor 2010“

Valuri de vizitatori

În mod normal intrarea la Muzeul Unirii costă 6 lei pentru adulţi, 3 lei pentru pensionari şi 1,5 lei pentru elevi şi studenţi. Fiindcă intrarea a fost liberă, sute de ieşeni au venit, ca niciodată, la muzeu. „Am aflat de pe internet de acest eveniment. Mi s-a părut o idee foarte bună că pot să vin gratuit. Este o metodă bună să atragă tineri şi probabil am să vin mai des", a spus Adrian Pricop, student.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite