Iaşi: Muzică şi festivaluri pentru moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Muzică şi festivaluri pentru moldoveni
Iaşi: Muzică şi festivaluri pentru moldoveni

Oferta de timp liber pentru locuitorii regiunii este sărăcăcioasă

Cei care nu au bani să plece în concediu au parte acasă de seri folclorice sau cu muzică clasică.

 Pietrenii rămaşi vara asta în oraş pot merge la cursurile de olărit şi de dansuri populare organizate la şura ţărănească de la ştrandul municipal. Şcoala de vară va fi deschisă până la sfârşitul lui august. Cei care vor să afle care sunt viitoarele talente ale muzicii uşoare româneşti pot merge diseară la festivitatea de premiere a Festivalului Naţional de Muzică Pop pentru Copii „Cerbul de Aur Junior“.


Tot astăzi are loc în localitatea Târpeşti aniversarea a 90 de ani de la naşterea meşterului popular Neculai Popa. Următorul eveniment important de la Piatra Neamţ este programat la  debarcaderul de pe Lacul Bicaz, pe 16 august, de Ziua Marinei. 


Festival medieval
cu salve de tun la Suceava


Pietrenii care gustă muzica populară pot opta pentru concertele ansamblului folcloric „Floricică de la Munte“, care va cânta în localitatea Roznov pe 15 august, la Mărgineni pe 16 august şi la Roman şi Bicaz pe 30 august. Şi sucevenii care-şi petrec concediul acasă pot merge, pe 26 august, la concertul cu Fuego şi Irina Loghin, programat la Casa de Cultură.
Cel mai important eveniment al lunii este Festivalul Medieval „Ştefan cel Mare“, din perioada 17-23 august, care va fi organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei.


Elementul de noutate al evenimentului îl va constitui amplasarea unor tunuri, după modelul celor din Evul Mediu, din care vor fie trase salve. „Abia aştept să se deschidă festivalul, sper să fie bine organizat. Cei din Sighişoara ştiu să-şi exploateze foarte bine tradiţiile“, spune Tatiana Apostol, ieşeancă.


Festival simfonic la Bacău


Băcăuanii sunt invitaţi între 28 şi 30 august la Tescani, la Festivalul Internaţional „Enescu-Orfeul Moldav“, ediţia a 30-a. Organizatorii festivalului sunt Consiliul Judeţean Bacău, Filarmonica „Mihail Jora“ şi Muzeul Naţional „George Enescu“, Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti”, Tescani.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite