Iaşi: Reţeaua „Motorina“ a furat zeci de tone de combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Reţeaua „Motorina“ a furat zeci de tone de combustibil
Iaşi: Reţeaua „Motorina“ a furat zeci de tone de combustibil

Procurorii au constatat ieri, după verificarea registrelor contabile, că din Depoul CFR Călători Iaşi s-au furat zeci de tone de combustibil.

„Din verificările contabile a rezultat că au fost sustrase cantităţi foarte mari de combustibil. Cred că putem vorbi despre zeci de tone. Vom stabili pe parcurs câte persoane au fost implicate”, a spus procurorul Mihai Covalciuc din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. 

Citeşte şi:

16 oameni din reţeaua „Motorina“ dau cu subsemnatul la Parchet

(VIDEO) Cuibul ceferiştilor care furau motorină alimenta firmele de transport

Cercetaţi disciplinar

Anchetatorii au început deja urmărirea penală pentru 16 persoane. Dintre aceştia cinci sunt angajaţi ai Depoului CFR, patru ai  SC Avigal SRL, cinci ai Secţiei de Reparaţii Locomotive Braşov şi un fost şofer al SC Rândunica SRL. Aceştia au fost audiaţi miercuri şi joi, iar mecanicul de locomotivă Mircea Melinte, lăcătuşul mecanic Adrian Ardelean, şoferul Mihai Lăpuşneanu, Dan şi Teodor Dumitraşcu, pompieri la o firmă care aveau contract cu CFR, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Pe lângă faptul că sunt cercetaţi de procurori angajaţii CFR Iaşi vor intra şi în comisia de disciplină. „De luni cei cinci angajaţi ai noştri vor fi cercetaţi administrativ. Momentan ei nu mai lucrează la posturile lor”, a spus Mihai Pricop, şeful Depoului CFR Iaşi. Acesta a precizat că s-a cerut şi înlocuirea angajaţilor firmei Avigal.

Mihai Lăpuşneanu, prins miercuri în flagrant în timp ce transporta 700 de litri de motorină cumpărată de la angajaţii Depoului CFR, şi-a dat demisia de la SC Rândunica SA. Membrii reţelei au ajuns în atenţia anchetatorilor în urmă cu şase luni. Potrivit procurorilor, angajaţii CFR acţionau în funcţie de comenzi. În momentul în care aveau un client, sustrăgeau cantităţi mici de motorină din rezervoarele locomotivelor din Depoul CFR Călători.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite