Iaşi: Agenţii de pază, audiaţi în „dosarul Motorina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Agenţii de pază, audiaţi în „dosarul Motorina“
Iaşi: Agenţii de pază, audiaţi în „dosarul Motorina“

Procurorii vor audia începând de mâine mai mulţi agenţi ai firmei care asigură permanent paza Depoului CFR Iaşi. Astfel, anchetatorii vor să stabilească dacă angajaţii firmei GIP EST au

Procurorii vor audia începând de mâine mai mulţi agenţi ai firmei care asigură permanent paza Depoului CFR Iaşi. Astfel, anchetatorii vor să stabilească dacă angajaţii firmei GIP EST au fost complici la furtul de motorină din rezervoarele locomotivelor. „Încă nu am ajuns la agenţii de pază, dar de luni sau marţi îi vom audia. Îi vom cerceta pe cei despre care avem date pentru a vedea dacă este vorba despre o complicitate“, a declarat Mihai Covalciuc, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

16 persoane cercetate

Pe de altă parte, directorul firmei GIP EST susţine că este puţin probabil ca agenţii săi să aibă vreo legătură cu furtul de motorină. „Agenţii firmei noastre nu sunt implicaţi în furtul de combustibil. Din câte am înţeles, furtul nici măcar nu avea loc în depou, ci înainte ca locomotivele să ajungă acolo. Mai mult, agenţii au şi prins câţiva angajaţi în flagrant şi au anunţat Poliţia“, susţine Alin Aivănoaiei, directorul GIP EST.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au început urmărirea penală pentru furt calificat împotriva a cinci angajaţi ai Depoului CFR Iaşi, patru ai  SC Avigal SRL, cinci ai Secţiei de Reparaţii Locomotive şi un fost şofer al SC Rândunica SRL. Potrivit anchetatorilor, mai mulţi angajaţi CFR ar fi furat periodic motorină din rezervoarele locomotivelor, pe care au vândut-o cu 2,5 lei litrul.

„La locomotive nu există un sistem de măsurare a consumului. Această situaţie a creat posibilitatea celor care au furat fie să încarce toate hârtiile, trecând cantităţi nereale, fie să sustragă fără să se se observe“, a precizat procurorul Mihai Covalciuc.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite