Iaşi: „Moromeţii“ rulează la Victoria în cadrul festivalului de film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: „Moromeţii“ rulează la Victoria în cadrul festivalului de film
Iaşi: „Moromeţii“ rulează la Victoria în cadrul festivalului de film

La proiecţie erau aşteptaţi actriţa Luminiţa Gheorghiu şi regizorul Stere Gulea, dar acesta din urmă a anunţat că nu va mai fi prezent la IIFF. Regizorul nu a luat parte nici la seminarul "După 20 de ani", programat joi de la ora 14.30

Citeşte şi:

Anamaria Marinca: „Este o selecţie de filme minunate la Festival“

„Fiecare documentar are o istorie proprie“

Actriţa va primi în cadrul galei de mâine seară de la Iaşi International Film Festival recunoaşterea pentru întreaga activitate.

„Moartea domnului Lăzărescu“, „A fost sau n-a fost?“, „Nuntă mută“, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, „Moromeţii“ sunt doar câteva filme în care actriţa Luminiţa Gheorghiu a interpretat diferite personaje.


Pentru întreaga activitate, în care s-au adunat zeci de roluri în teatru şi film, organizatorii Iaşi International Film Festival (IIFF) au decis să-i acorde Premiul de excelenţă. „Sigur că mă bucur pentru că primesc acest premiu, e minunat, însă mi se pare prea mult“, a spus Luminiţa Gheorghiu. Actriţa poate fi urmărită în trei producţii la IIFF: „Moromeţii“, astăzi, de la ora 22.15, la Cinema Victoria, în acelaşi spaţiu în „Francesca“, mâine, de la 21.00, dar şi în scurtmetrajul „Faţa galbenă care râde“.


Luminiţa Gheorghiu se va afla în această seară la proiecţia filmului „Moromeţii“.  Actriţa lucrează la un proiect cu Stere Gulea, un nou film după romanul lui Dan Lungu, „Sunt o babă comunistă“.

Proiecţii aşteptate la festival


Cinefilii mai pot urmări la IIFF în această seară de la ora 20.00 la Cinema Victoria, „Cealaltă Irina“, un film în regia lui Andrei Gruzsniczki cu Andi Vasluianu şi Simona Popescu. Totodată, de la 19.30, la Cinema Republica, este anunţată proiecţia filmului semnat de Mircea Daneliuc, „Cele ce plutesc“. Adrien Brody poate fi urmărit în „The Darjeeling Limited“ la Cinema Glendale, de la ora 21.45.


De la aceeaşi oră, mai sunt anunţate la Glendale „Only“, despre care regizorul Ingrid Veninger a spus că „a fost filmat doar cu lumina soarelui“, dar şi pelicula ruandeză „Munyurangabo“, a lui Lee Isaac Chung. Cele două filme sunt în competiţia de lungmetraj.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite