Moldovenii au sărbătorit Paştele cu grătare şi petreceri în cluburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fie că au încins frigărui la grătar, fie că s-au distrat în club, moldovenii s-au bucurat de zilele libere de Paşte
Fie că au încins frigărui la grătar, fie că s-au distrat în club, moldovenii s-au bucurat de zilele libere de Paşte

Mii de locuitori din nord-estul ţării au profitat de zilele libere şi s-au relaxat în natură sau în discoteci. În timp ce nemţenii au luat cu asalt Cheile Bicazului, iar botoşănenii s-au distrat în cluburile de noapte, băcăuanii şi ieşenii au preferat să iasă în parcuri sau la grătar.

Chiar dacă nu au avut suficienţi bani să plece într-o vacanţă de vis peste hotare, pietrenii au ales să facă o excursie la Lacu Roşu şi Cheile Bicazului pentru a profita de vremea frumoasă. „Nu am mai văzut de mult timp atâţia oameni. A dat căldura şi au venit cu familiile. Azi chiar a mers bine terasa“, a declarat Radu Iftime, chelner la una dintre terasele de la Lacu Roşu.

Lacul îngheţat, Cheile Bicazului şi suvenirurile expuse pe tarabele din zonă au fost atracţia principală a turiştilor care şi-au petrecut prima zi de Paşte în natură. „Ne-am săturat de stat în casă. Am luat copiii şi am venit aici. Este foarte frumos. Şi şi-au cumpărat tot felul de jucării. Cel mic a vrut să se dea cu barca, dar a înţeles până la urmă că nu are cum din cauza apei îngheţate“, a spus Florin Apostoaia.

Cluburile, luate cu asalt

Tinerii din Botoşani nu au ratat nici ei ocazia să scape de stresul cotidian. Imediat după slujba de Înviere, s-au refugiat în discoteci. Restaurantele şi cluburile au fost pline ochi în primele două zile de Paşte.

Cei mai mulţi dintre tineri s-au distrat în Koma, City Central Club, Class, Oriental sau Sensation, unde nu au lipsit animatoarele şi DJ-ii care au întreţinut atmosfera. „A fost demenţial în club. Abia aveai loc unde sa te mişti puţin. Noi am avut noroc de un prieten care a făcut rezervare, că altfel nu am fi prins loc. Devine o tradiţie la noi ca an de an să mergem cu gaşca în club. Părinţii sunt cei care se duc la biserică, noi suntem mai mult cu distracţia“, a spus Miruna Adam, o studentă care s-a bucurat din plin de muzica din cluburi. Unii dintre botoşăneni au stat chiar şi la pândă pe la uşile restaurantelor, să prindă o masă liberă.

 „Chiar din seara de Înviere ne-am bucurat de o clientelă bogată, aşa cum am avut şi la Revelion. Au venit studenţii acasă, a fost arhiplin. Am avut sâmbătă noapte atmosferă de club retro, cu DJ, lumea s-a distrat, s-a simţit bine, am adus şi lumină de la biserică“, a spus Paul Onişa, patronul unui restaurant din Botoşani.

Băcăuanii au avut parte de un Paşte cu vreme însorită. Duminică, parcurile s-au umplut de tineri, dar şi de persoane trecute de prima tinereţe venite să se bucure de o plimbare în aer curat. Dacă în anii trecuţi carnea de miel şi de porc sfârâia pe grătarele din pădurile din jurul Bacăului, în acest weekend acestea au fost pustii.

„A plouat zilele trecute şi nu mă aşteptam să fie aşa frumos în prima zi de Paşte. Era păcat să stăm acasă. Am luat copiii şi am ieşit la plimbare“, ne-a spus Cristina Ciosu, de 30 de ani.

Mare parte dintre ieşeni au preferat să-şi petreacă minivacanţa în zona de agrement Ciric. „Cu maxim 100 de lei, te distrezi cu familia. Suntem la malul apei, iar copiii au loc de joacă. Cine vrea, poate să pescuiască“, a spus Dorel Păun, unul dintre ieşenii veniţi împreună cu familia la iarbă verde.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite