Moldoveni cu inimi „mecanice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Florea trăieşte datorită  „inimii mecanice“
Vasile Florea trăieşte datorită „inimii mecanice“

Vasile Florea şi Jan Săvescu sunt două dintre sutele de persoane cu defibrilatoare şi bypass-uri care pornesc inima şi ajută la circulaţia sângelui. Aceştia au achitat zeci de mii de lei, au stat câte şase ore în operaţie şi câte două luni în perfuzie pentru a mai avea o şansă să vadă lumina zilei. Operaţia însă le-a schimbat complet viaţa, limitându-i de la orice activitate.

Vasile Florea (61 de ani) este din Moineşti-Bacău şi a început să aibă probleme cu inima din 2007, când a făcut un preinfarct şi i s-a implantat în piept un defibrilator, dispozitiv care are rolul de a porni inima în cazul în care acesta se opreşte pe parcursul nopţii, în timp ce doarme.

A scos din buzunar 15.000 de lei pentru a-şi achiziţiona aparatul. „Banii nu au nicio valoare dacă nu eşti sănătos. Viaţa nu are preţ. M-a ajutat unul din băieţii mei să-mi cumpăr aparatul care mă învie", spune Vasile Florea.

Problemele au fost departe de a fi rezolvate pentru că în septembrie 2007 a făcut stop cardiac şi a intrat în moarte clinică, fiind adus la viaţă de medicii de la Târgu Mureş. „Am avut nişte dureri insuportabile încât îmi venea să sar de la etajul opt pentru a le pune capăt. M-au ars cu defibrilatorul, mi-au dat pumni în piept şi m-au resuscitat zeci de minute pentru a reveni la viaţă", povesteşte bărbatul experienţa.

Citiţi cum a reuşit băcăuanul să rămână în viaţă cu ajutorul medicilor ieşeni astăzi, în „Adevărul de Seară“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite