Iaşi: Cum trec de criză milionarii Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Cum trec de criză milionarii Moldovei
Iaşi: Cum trec de criză milionarii Moldovei

Pentru a reduce pierderile, soţii Kober au anunţat că vor disponibiliza 10% din angajaţi în următoarea perioadă. Previziunile oamenilor de afaceri din oraşul de la poalele Pietricicăi nu

Pentru a reduce pierderile, soţii Kober au anunţat că vor disponibiliza 10% din angajaţi în următoarea perioadă.

Previziunile oamenilor de afaceri din oraşul de la poalele Pietricicăi nu sunt foarte optimiste pentru următorul an, întrucât mediul economic este puternic influenţat de politică. Pentru a supravieţui crizei se fac liste pentru disponibilizări, iar cheltuielile sunt reduse la maximum.

Citeşte şi:

Cum trec milionarii Iaşiului de criza financiară

În această perioadă parcă suntem pe polei. Ca atunci când conduci, trebuie să fii mult mai atent ca să stăpâneşti situaţia şi să ajungi cu bine unde ţi-ai propus“, a afirmat omul de afaceri Aurel Kober. Proprietarul fabricii de vopseluri va face reduceri importante de personal în următoarea perioadă, iar angajaţii care vor rămâne la serviciu vor trebui să preia atribuţiilor celor care vor intra în şomaj tehnic. „Toată lumea munceşte mai mult, e firesc să fie aşa. Pentru anul viitor, reducerea de personal va viza aproximativ 10% din salariaţi“, a adăugat omul de afaceri, care este cotat de topul Forbes 500 de miliardari cu o avere de 60 de milioane de euro.

Şi Culiţă Tărâţă, om de afaceri care deţine active şi terenuri agricole în valoare de 28 de milioane de euro, spune că politica influenţează într-o măsură prea mare mediul de afaceri. „Dacă ar fi fost mai responsabili, politicienii ar fi făcut investiţii importante în agricultură şi acum am fi trecut fluierând prin criză“, a explicat Culiţă Tărâţă.
Criza pe care Dan Ostahie o parcurge acum alături de Altex este a doua din istoria companiei. În 1996, se afla împreună cu Adrian Urda (directorul general al Altex) în Africa de Sud, într-o călătorie de afaceri. „Ne-au sunat angajaţii din Piatra-Neamţ, pentru că toţi închideau magazinele. Le-am spus să continue să vândă“, a povestit Ostahie, care are o avere de 125 de milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite