Iaşi: Doar 49 de case pentru rromi în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură localitate din Regiunea Nord-Est va beneficia de fonduri prin programul privind construirea de locuinţe sociale în cadrul programului pilot derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale

O singură localitate din Regiunea Nord-Est va beneficia de fonduri prin programul privind construirea de locuinţe sociale în cadrul programului pilot derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (MDRL).  Autorităţile centrale au decis în urma analizării a peste 750 de solicitări depuse de primăriile din Moldova că doar în judeţul Iaşi vor fi construite 49 de case destinate persoanelor de etnie rromă.

Practic, în cadrul Programului-pilot „Locuinţe sociale pentru comunităţile de rromi” se vor onora doar 6,5% din cereri. „Regiunea Nord-Est cu judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui este cuprinsă în programul-pilot cu localitatea Dolheşti, cu 49 de locuinţe”, au precizat reprezentanţii MDRL.

Casele pentru rromi vor fi construite în satul Pietriş din comuna Dolheşti. „Satul are cam 800 de cetăţeni din care 80% sunt de etnie rromă. În prezent se caută terenul necesar investiţiei. Pe acesta vor fi construite case deoarece sunt mulţi tineri care stau cu părinţii”, a precizat Ana Marcu, reprezentanta comunei Dolheşti.

Practic, dacă autorităţile locale nu vor obţine terenul necesar, nu va putea fi derulată investiţia.  Programul vizează construirea a 300 de locuinţe pentru persoanele de etnie rromă în toată ţara. Casele vor fi ridicate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, cu bani de la buget.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite