Iaşi: Curse aeriene internaţionale mai puţine din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Curse aeriene internaţionale mai puţine din Moldova
Iaşi: Curse aeriene internaţionale mai puţine din Moldova

De pe pista de la Suceava se mai poate ajunge doar în marile oraşe din ţară, iar termenul curselor estivale de la Iaşi expiră în această lună. Cursele externe din aerogările Moldovei

De pe pista de la Suceava se mai poate ajunge doar în marile oraşe din ţară, iar termenul curselor estivale de la Iaşi expiră în această lună.

Cursele externe din aerogările Moldovei dispar una câte una. Astfel, la mijlocul acestei luni reprezentanţii companiei Blue Air, care opera de pe aerogara suceveană, au anunţat suspendarea curselor spre Viena şi Veneţia, dar şi a celei spre Cluj-Napoca. Cursele au fost introduse în urmă cu două luni, iar compania aeriană opera cu un avion cu câteva zeci de locuri.

Dispar cursele spre Antalya

Reprezentanţii Blue Air au susţinut că au luat această decizie pentru că nu exista posibilitatea de a opera cu aeronave de mari dimensiuni. Pe de altă parte, conducerea aerogării susţine că există condiţii ca aceste curse să fie reintroduse după 1 octombrie de acelaşi operator. „Am discutat cu cei de la companie şi este posibil ca după 1 octombrie să fie reintroduse curse spre Veneţia, Viena, precum şi una spre Roma“, a spus Dumitru Sahlean, directorul Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare“ din Suceava.

În prezent, de pe această pistă se mai poate ajunge direct doar în ţară, la Bucureşti şi Timişoara, cu avioane ale companiilor Tarom şi CarpatAir. Numărul curselor externe se va diminua din această lună şi pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Astfel, la sfârşitul lunii septembrie vor fi sistate călătoriile spre Antalya prin cursele estivale. Două companii aeriene, CarpatAir şi Romavia, au introdus pe perioada verii curse spre Turcia de pe pista aerogării ieşene.

„Ultima cursă estivală a celor de la Romavia a fost pe 22 septembrie. Compania CarpatAir încă nu a anunţat când va întrerupe cursele. Urmează să fim informaţi, probabil până la sfârşitul lunii“, a spus Liliana Gorea, Şef Serviciu Handling. Moldovenii pot ajunge direct de la Iaşi la Viena şi Budapesta, dar şi în ţară la Bucureşti şi Timişoara.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite