Iaşi: Afacerea „Moldoplast“ înghite mai multe fonduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Afacerea „Moldoplast“ înghite mai multe fonduri
Iaşi: Afacerea „Moldoplast“ înghite mai multe fonduri

Pentru modernizarea imobilului, cumpărat anul trecut cu cântec de Oficiul de Cadastru Iaşi de la omul de afaceri sirian Micahel Nseir, mai este nevoie de cel puţin 500.000 de lei

Citeşte şi:

Pomană imobiliară cu ştirea şi cu banii statului

Una dintre cele mai scumpe clădiri cumpărate de o instituţie de stat din Iaşi zace în paragină de un an. Sediul de 2,8 milioane de euro al Oficiului de Cadastru din Iaşi nu poate fi utilizat de angajaţii instituţiei pentru că este plin de igrasie, este prost compartimentat şi are structura de rezistenţă şubrezită.

„Clădirea nu corespunde din punct de vedere tehnic cu necesităţile noastre. Trebuie modernizată, dar nu am primit niciun fel de fonduri pentru acest lucru. Nu ştiu când ne vom putea folosi de ea“, afirmă Narciza Nedelcu, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi (OCPI).

Sediul de lux necesită reparaţii
Un studiu de fezabilitate cerut de OCPI arată că suma necesară pentru modernizarea clădirii care a aparţinut Moldoplast se ridică la cel puţin 500.000 de lei.

Starea precară a imobilului în care ar fi trebuit să se mute funcţionarii OCPI a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), ai cărei reprezentanţi au venit în control la Iaşi pentru a vedea care este situaţia din teren. „Reprezentanţii ANCPI au venit la Iaşi pe 22 iulie, pentru a vedea care este starea clădirii de la Moldoplast. Mai multe informaţii nu vă pot da. Este un audit în desfăşurare“, adaugă Narciza Nedelcu.

Unul dintre cei care în 2008 au susţinut tranzacţia este deputatul ieşean Relu Fenechiu.„Problema spaţiilor de birouri în zonele centrale a rămas şi acum una importantă pentru Iaşi şi cred că acest sediu trebuia cumpărat. Recompartimentarea nu cred că este un lucru dificil, dar dacă structura de rezistenţă este afectată, atunci este o problemă“, declară acum Relu Fenechiu. Acesta susţine că, deşi este unul dintre apropiaţii omului de afaceri Michael Nseir, nu a avut vreo legătură cu tranzacţia la suprapreţ.

„Sunt prieten bun cu Michael Nseir şi, de asemenea, sunt în relaţii strânse cu fostul şef al Oficiului de Cadastru Iaşi (n.r. Mugur Cozmanciuc), dar vânzarea a fost încheiată de Agenţia Naţională de la Bucureşti, unde eu nu cunosc pe nimeni“, a adăugat Fenechiu. Totuşi, la momentul tranzacţiei, ANCPI se afla în subordinea Ministerului Internelor, condus atunci de ieşeanul Cristian David, coleg de partid cu Relu Fenechiu.

Profit uriaş din vânzare

Omul de afaceri Michael Nseir a obţinut fabrica Moldoplast în 2005, în urma privatizării pentru care a cheltuit aproape un milion de euro. În urma vânzării din 2008 către ANCPI a sediului fostei întreprinderi, sirianul a câştigat 1,8 milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite