„Modelul“ tinerilor în lupta cu drogurile: „La cocaină, ca şi la ţigări, este nevoie de control“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistentul cultural Dan Daia le-a vorbit tinerilor despre tentaţia drogurilor
Asistentul cultural Dan Daia le-a vorbit tinerilor despre tentaţia drogurilor

Dan Daia, asistent cultural la Centrul Cultural Francez din Iaşi, le-a vorbit celor 50 de tineri aflaţi în sală la dezbaterea „Modelul meu în viaţă" despre alegerile pe care le-a făcut în viaţă şi despre cât de mult pot conta opţiunile.

Asistentul cultural Dan Daia şi-a deschis luni sufletul în faţa publicului tânăr aflat la Casa de Cultură „Mihai Ursachi" din parcul Copou pentru a le arăta cum a reuşit să „fenteze“ capcana distructivă a drogurilor. Invitatul a mărturisit că singurul „drog" care a pus stăpânire pe el în anii studenţiei a fost ţigara. „N-am fumat marijuana şi nici nu am consumat droguri. Am fumat bine însă, mai ales în facultate. Terminam zilnic cam câte două pachete de ţigări. M-am lăsat când mi-am întâlnit viitoarea soţie şi mi s-a părut nepoliticos faţă de ea să mă aşez lângă ea mirosind a ţigări. Mai fumez din când în când. Mai grav mi se pare abuzul de ceva. Am tras beţie crunte cu tovarăşii mei de la Liceul Militar din Breaza, dar important a fost că nu am exagerat cu ele", povesteşte Dan Daia.

EXCLUSIV Mărturia sportivului care şi-a bătut părinţii după ce a consumat etnobotanice: „Regret enorm şi am să mă las de droguri“ (FOTO şi VIDEO)

O mamă disperată şi-a adus fiul dependent de etnobotanice la spitalele din Iaşi: „Copilul meu se sfârşea pe picioare. M-a rugat să-l salvez!“ (FOTO şi VIDEO)

Mai mult, invitatul de la dezbatere povesteşte că i s-a oferit marijuana, dar a refuzat. „Un coleg de cămin din Bularga fuma marijuana şi mi-a dat şi mie să trag. Am zis «nu» şi cam asta a fost. Totul este o chestie de opţiune", şi-a încheiat discursul invitatul.

Deşi timizi în privinţa întrebărilor pentru invitat, la final cei prezenţi în sală au găsit întâlnirea interesantă şi utilă. „Astfel de dezbateri sunt extreme de benefice, ar trebui să fie mai dese şi cu prezenţă mai numeroasă. Sunt sigură că fiecare dintre noi pleacă acasă cu un răspuns găsit la întrebarea pe care o avea", a declarat una din elevele prezente.

Dezbaterea face parte din campania „60 de Minute Pentru Tine", este finanţată din fondurile proprii ale Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi şi îşi propună să adune pe parcursul a 3 ani peste 6.000 de tineri la aceste întâlniri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite