Moda şi eleganţa s-au mutat pe scenă la Iaşi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de modele au prezentat 16 colecţii ale designerilor români. Cei peste 3.000 de spectatori prezenţi la Romanian Fashion Week au avut parte de surprize de proporţii din partea creatorilor de modă.

Miercuri, de la ora 20.00, s-a dat startul celei de-a XII-a ediţii Romanian Fashion Week. Au defilat pe podium peste 200 de modele, care au prezentat 16 colecţii semnate de designeri români. Debutul a fost realizat de colecţia „Irina Schrotter Men" semnată Răzvan Ciobanu, care reprezintă o nouă abordare pentru cunoscuta creatoare de modă.

Mai citiţi:

Exclusiv: Imagini din colecţia care deschide Romanian Fashion Week la Iaşi

Vezi aici galerie foto de la prima seară a Romanian Fashion Week Iaşi

„Mie mi s-a părut o reuşită totală, este foarte creativă, îmi place foarte mult. Eu nu mă pricep deloc la moda bărbătească, l-am lăsat pe Răzvan Ciobanu să decidă în totalitate ce va face. E tineresc, e mult mai îndrăzneţ, dar respectă definiţia mărcii Irina Schrotter, e de calitate, e puternic, e pentru bărbaţi care chiar ştiu ce vor", a spus Irina Schrotter.

Vezi video cu colecţia Irina Schrotter Men:

Pe scenă a urmat colecţia Adelinei Ivan, care a optat pentru o îmbrăcăminte cu imprimeuri florale din bumbac şi satin de culoare gri, argintiu, roşu închis şi albastru electric. Colecţia Cristinei Nichita a impresionat de această dată prin rafinamentul şi eleganţa femeii din anii '40, dar şi prin modul în care a încheiat colecţia: opt fetiţe îmbrăcate în rochiţe albe şi-au prezentat vestimentaţia.

Vezi video cu colecţia Cristina Nichita:

Creatoarea de modă a urcat pe podium la finalul prezentării:

Model nud pe scenă

„Sursa de inspiraţie a colecţiei e femeia anilor '40, iubesc această temă. Sunt ţesături frumoase în colecţia noastră, dantelă, catifea, satin, palete colorice de actualitate. Dacă până acum m-am jucat cu masculin-feminin, cu femeia James Bond, cu femeia puternică, de această dată am ales feminitatea pentru că eu iubesc femeia, iubesc formele", a explicat Cristina Nichita. Vezi video:

Rumoare, stupoare şi aplauze au trezit în sală manechinele care au defilat pentru George Hojbotă. Modelele masculine purtau cutii metalice pe cap, iar punctul culminant a fost atins în momentul în care una dintre modele a apărut complet dezbrăcată pe scenă.

Extravaganţa şi nonconformismul au fost salutate cu aplauze de publicul ieşean. Creatorul a oferit şi explicaţia modelului gol de pe scenă: simbolizează criza.

„Cred că am adaptat foarte bine colecţia la criza actuală. Modelul dezbrăcat a simbolizat spre ce ne îndreptăm să purtăm în situaţia de faţă. Criza se accentuează în timp şi noi am putea fi tentaţi să renunţăm să mai purtăm haine de calitate. Suntem prea săraci ca să ne luăm lucruri care rezistă numai un sezon. Şi ce o să facem, o să ne îmbrăcăm cu fuste, cu bluză şi fără pantalon sau nu ne mai îmbrăcăm deloc?!", a explicat George Hojbotă. Vezi video:

A urmat apoi colecţia lui Mircea Bărbulescu, care pe lângă articolele vestimentare elegante pentru bărbaţi s-a impus şi prin fundalul sonor: „Sunt cel mai frumos bărbat din oraşul acesta".

Lucian Broscăţean, premiat cu 1.000 de euro

Creatorul de modă Lucian Broscăţean a uimit prin modele ciudate, cu un look violent. Acestea se asemănau cu stafiile, au adoptat un mers încetinit şi au luat o atitudine pierdută.

Creativitatea sa a fost apreciată şi recompensată de Freudenberg şi Ital Tex cu un premiu de 1.000 de euro. Ultimele două defilări au fost impunătoare, aşa cum sunt şi numele creatorilor în lumea modei. Stephan Pelger a prezentat o colecţie neconvenţională cu ţinute transparente, ce foloseau nuanţe de alb şi negru, care se remarcau printr-o croială avangardistă.

Prima seară a Romanian Fashion Week a fost încheiată de colecţia Irinei Schrotter care a fost prezentată pe muzica trupei N.O.H.A. şi în care s-a vorbit despre un nou tip de feminitate: agresivă, puternică şi învingătoare. Toate aceste calităţi ale femeii au fost transmise prin combinaţiile de piele şi blană.

Vezi video cu colecţia Irina Schrotter:

Mii de oameni au luat parte la Romanian Fashion Week

Ieşenii au umplut Sala Polivalentă aseară când s-a dat startul Festivalului de Modă. Încă înainte de începerea evenimentului, sala era arhiplină, iar temperatura trecuse cu mult peste 30 de grade. Vezi video:

Cei prezenţi la eveniment nu s-au dat bătuţi, au folosit ce aveau la îndemână pe post de evantai, au cumpărat băuturi răcoritoare şi au aşteptat cu sufletul la gură colecţiile creatorilor de modă. În spatele scenei, temperatura era cu cel puţin 10 grade mai ridicată, dar asta nu le-a împiedicat pe modele să arate excepţional şi să se mişte într-un timp record. Vezi video:

Zecile de grade din culise şi din sală au atras însă nemulţumirea organizatorului Irina Schrotter. „Din păcate, nu ne putem desfăşura în condiţii optime, temperatura este insuportabilă, dar asta e România. Încercăm şi noi să ne adaptăm şi să mergem mai departe în condiţiile date. E foarte greu să ai câteva sute de oameni în backstage şi realmente să nu ai niciun strop de oxigen", a spus cu dezamăgire Irina Schrotter. Vezi video:

Încinse la propriu au fost şi modelele, acestea fiind nevoite să aibă un machiaj intact şi să poarte chiar şi la temperaturile extreme din sală şi din spatele scenei articole vestimentare din lână, blănuri sau sacouri. „Este îngrozitor de cald, iar eu sunt îmbrăcată cu lânică. Simt că iau foc, am nişte sentimente deloc plăcute în aceste momente", a spus Georgiana Teşcu, model la Just Models. 

Cu şi despre căldură a început şi dicursul Iriniei Păcurariu. Aceasta a încercat să smulgă şi nişte aplauze de la cei prezenţi, însă aceştia erau prea ocupaţi să-şi facă aer cu evantaiele improvizate. „Îi este cuiva cald? Este cald şi se anunţă temperaturi şi mai ridicate. Am venit cu mare drag la Iaşi, să fiu alături de Irina Schrotter", a spus Irina Păcurariu.

Vezi video de la Afterparty-ul de miercuri noapte din Club Office, unde au fost invitaţi cei de la N.O.H.A.:

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite