Primăria Iaşi joacă după cum cântă partenerul în ilegalitate de la Palas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consilierii locali au amânat decizia privind terenul pe care se construieşte Palasul
Consilierii locali au amânat decizia privind terenul pe care se construieşte Palasul

După ce au recunoscut anomaliile din afacerea Palas, oficialii municipalităţii Iaşi au încercat să treacă prin Consiliul Iaşi astăzi, 11 aprilie, un proiect de hotărâre care ar fi permis investitorului Iulian Dascălu să construiască în linişte.

Şedinţă publică trecută la secret de Primăria Iaşi pentru a discuta „anomaliile“ din afacerea Palas

Intenţia primarului Gheorghe Nichita de a schimba regimul juridic al terenului pe care se construieşte complexul Palas este o reacţie la somaţiile investitorului care construieşte ansamblul urbanistic din spatele Palatului Culturii.

Printr-o serie de adrese transmise Primăriei la începutul anului, milionarul Iulian Dascălu, care ridică imobilele din centrul oraşului, avertizează că băncile care au finanţat proiectul Palas ar putea recupera costurile de construire direct din bugetul local, dacă nu este clarificat statutul terenului pe care sunt construite clădirile din cadrul complexului, aflat în acest moment în domeniul public.

Tupeu incredibil în afacerea Palas: primarul de Iaşi propune readoptarea în Consiliul Local a unei hotărâri decretate ilegală

„În situaţia în care nu veţi reglementa de urgenţă situaţia juridică a terenurilor aferente proiectului Palas, băncile finanţatoare vor face aplicarea prevederilor contractuale (...) în ceea ce priveşte dreptul la despăgubiri la nivelul tuturor costurilor de construire, nivel care la momentul actual se cifrează la peste 200 de milioane de euro", se specifică într-o adresă de la Palas.

Primarul Nichita a susţinut însă în faţa consilierilor locali că decizia de a transfera terenul din domeniul public în cel privat se bazează pe expertize şi pe somaţiile prefectului de a intra în legalitate după hotărârea Curţii de Apel Oradea din 2010, fără a aminti şi de ameninţările investitorului.

Proiectul privind ansamblul Palas, amânat pentru după Paşte UPDATE

Consilierii locali au decis ieri, în şedinţă extraordinară, să se pronunţe asupra proiectului privind terenul de la Palas după Sărbătorile Pascale. „Am încercat să fac această şedinţă pentru că mi s-a transmis o nouă solicitare de la prefect pentru reglementarea regimului juridic al terenului. Sunt total de acord cu amânarea şedinţei pentru studierea materialelor", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite