Minţile sclipitoare ale Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Drăgoi studiază creierul uman
Valentin Drăgoi studiază creierul uman

Valentin Drăgoi şi Tudor Luchian i-au uimit în 2009 pe cercetătorii din toată lumea cu performanţele lor. Primul a obţinut o finanţare de 1,2 milioane de dolari pentru studierea creierului uman, iar cel de-al doilea şi-a prezentat povestea carierei sale în cea mai importantă revistă de ştiinţă din lume: Science Careers.

Valentin Drăgoi a reuşit performanţa de a câştiga în acest an o bursă Eureka de la Institutul Naţional de Sănătate din SUA, în valoare de 1,2 milioane de dolari, pentru cercetarea comunicării între reţelele de neuroni din creierul uman.„În State, creierul este unul dintre ultimele frontiere ale cunoaşterii, pe lângă domeniul cercetării spaţiale. Se cunosc foarte puţine lucruri despre modul în care ajungem să luăm decizii şi ce anume ne influenţează să acţionăm într-un anumit fel", subliniază Valentin Drăgoi. Ieşeanul îşi face studiile în special pe maimuţe şi doar ocazional pe oameni.

 Tudor Luchian, şeful Laboratorului de Biofizică Moleculară din cadrul Facultăţii de Fizică a Universităţii „Al. I. Cuza", şi-a spus poveste carierei sale de cercetător în cea mai importantă revistă de ştiinţă din lume: Science Careers. În articolul „Un laborator de vis în România", apărut la începutul acestei luni ieşeanul şi-a prezentat traseul profesiei sale şi cât de greu i-a fost să pună pe picioare un laborator cu tehnică de ultimă generaţie. „Acum, după ce a trecut totul, când mă uit în urmă mi se pare un lucru obişnuit faptul că am apărut în cea mai importantă revistă de ştiinţă din lume, în Science Careers", spune Tudor Luchian.

Citiţi mai multe în:

Stampila ADS
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite