Iaşi: Minorul care ar fi pus la cale corecţia fatală dată unchiului s-a plâns că era bătut de acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Minorul care ar fi pus la cale corecţia fatală dată unchiului s-a plâns că era bătut de acesta
Iaşi: Minorul care ar fi pus la cale corecţia fatală dată unchiului s-a plâns că era bătut de acesta

Ionuţ Pricop (17 ani) din comuna Brăeşti (Iaşi), Andrei Tofan (19 ani), din aceeaşi comună, şi Ion Talabă (21 de ani) din comuna Lungani au fost arestaţi preventiv de judecătorii Tribunalului Iaşi. Citeşte şi: Iaşi: VIDEO Tânărul care şi-a ucis unchiul pentru avere şi-a petrecut noaptea în arest Iaşi: UPDATE: Un ieşean de 50 de ani a fost ucis pentru avere

Puştii sunt cercetaţi pentru omor după ce l-au bătut crunt pe Toader Pricop (50 de ani), unchiul lui Ionuţ. Fapta s-a petrecut joi seară. Bărbatul a fost lovit cu un par şi a murit câteva zile mai târziu, la spital.

„Niciunul nu a avut intenţia să-l omoare“

Anchetatorii au stabilit că Ionuţ şi cei doi amici ar fi vrut să-i aplice o corecţie, pentru a-l determina să plece din casa în care locuia împreună cu nepotul şi mama acestuia. În timp ce Ionuţ Pricop ar fi aşteptat afară, unul dintre amicii săi l-ar fi lovit pe Toader Pricop. 

„Pricop a refuzat să dea vreo declaraţie în faţa judecătorilor. În schimb, mi-a spus că s-a plâns amicilor că unchiul său obişnuia să-l bată pe el şi pe mama lui. Clientul meu nu a săvârşit nicio infracţiune. Niciunul nu a avut intenţia să-l omoare“,a  declarat Ciprian Corbu, avocatul lui Ionuţ Pricop.

Apărătorii celor trei au declarat recurs împotriva măsurii de arest preventiv luată de Tribunal. „Nu era niciun pericol dacă erau lăsaţi în libertate. Totul a pornit de la un conflict familial. Procurorii nu au reuşit să dovedească inteţia lor de a-l ucide pe bărbat“, a declarat şi Alin Tomescu, avocatul lui Andrei Tofan.

Procurorii i-au în calcul şi posibilitatea ca mama lui Ionuţ Pricop să fi avut o contribuţie la moartea lui Toader Pricop. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite