Ministrul Sănătăţii la Iaşi: „Medicamentele ieftine dispar de pe listele compensate, iar cele cu unic producător vor avea un contract special“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat la Iaşi că va elimina medicamentele ieftine de pe listele gratuite, iar cele cu unic producător vor avea un contract în care se va garanta continuitate şi anunţare din timp în cazul retragerii de pe piaţă. 

Ministrul Ladislau Ritli şi-a luat măsuri de siguranţă după experienţa retragerii de pe piaţă românească a celui mai mare producător şi distribuitor de analgezice şi morfină a bolnavilor de cancer, Mundipharma.

Astfel, el a decis ca la pastilele care au unic producător să se semneze un nou contract în care să aibă garanţia că vor anunţa din timp retragerea unui medicament.

Proteste la dineul dat de Primăria Iași pentru membrii Guvernului Ungureanu. Profesor: „Fac chermeze pe banii noștri“ UPDATE

FOTO Vizita premierului Mihai Răzvan Ungureanu la Iaşi pas cu pas. Vezi unde a plătit bilet de intrare UPDATE

„A fost o retragere neaşteptată a acelui medicament, s-a restras de la o zi la alta, fără să anunţe, deşi aveau obligaţia să anunţe cu două luni înainte. La îndemnul Guvernului am identificat acele medicamente cu unic producător şi vom face un contract mai special cu acei producători, vrem ca ei să garanteze într-un fel că ne vor anunţa din timp dacă se vor retrage", a spus vineri ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a anunțat la Iași reducerea zilelor de spitalizare pentru unele boli

O altă modificare în rândul medicamenteler constă în ştergerea de pe listele compensate a celor ieftine.

„Multe medicamente sunt doar cu numele. Medicamentele ieftine vor fi eliminate de pe listele compensate pentru că nu apar pe piaţă. Sunt şi acele medicamente oncologice foarte ieftine folosite într-o cantitate mică, dar care sunt parte în protocoalele terapeutice şi care lipsesc, care nu reprezintă o atractivitate economică pentru producători, distribuitori, acestea se vor duce pe nevoi speciale", a mai spus Ladislau Ritli.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite