Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea vine la Iaşi pentru recepţia autospecialelor SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, secretarul de stat Raed Arafat, secretar de stat Mihai Capră şi preşedinţii Consiliilor judeţene din regiunea Moldovei vor participa sâmbătă la recepţia a patru autospeciale achiziţionate prin proiectul european SMURD Regional.

Iaşi: 34 de autospeciale vor ajunge la pompierii din Moldova

Oficialii vor înmâna cheile maşinilor către autorităţile judeţene, după care vor participa la o demonstraţie a acestor autospeciale pe esplanada Palatului Culturii. 

Dintre cele 48 de autospeciale prevăzute a fi achiziționate în cadrul proiectului, au fost deja livrate 14 autospeciale care acoperă riscuri pentru care nu există, la acest moment, nici un mijloc de intervenție în Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă.

Judeţele Moldovei au primit şase autospeciale pentru descarcerări grele pentru accidente de amploare, precum şi şase autospeciale complexe de intervenţie şi descarcerare care are viteză mare de deplasare şi aparatură medicală pentru acordarea primului ajutor.

Pompierii din Moldova vor mai lucra cu o autospecială de capacitate medie pentru stingerea incendiilor şi cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică, radioactiv.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite