Mini-concediu de criză, la Ştrand şi Purcica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strâmtoraţi la buzunare, zeci de ieşeni au găsit o alternativă la plajele scumpe de la malul mării. Atât la Ştrandul Municipal, cât şi la Purcica, oamenii au nisip, îşi pot întinde cearşafurile sau şezlongurile, pot bea ceva răcoritor şi se pot bronza.

Cheltuiala minimă pentru o zi de relaxare pe „litoralul" autohton îi face pe ieşeni să treacă cu vederea că în faţa ochilor nu se întinde marea, ci îşi lovesc privirile tot de blocuri şi dealuri.

Cel mai apreciat loc pare să fie Ştrandul Municipal, datorită celor două bazine şi a teraselor. Aproape ca pe litoral.

Tatuajele sunt la modă atât la mare, cât şi la ştrand:


image

„Dacă stai cu prosopul chiar lângă bazin şi închizi ochii, poţi să spui că eşti la mare. Asta este deocamdată, trebuie să ne mulţumim cu mai puţin. Poate vom ajunge la mare pe la anul", a spus unul dintre zecile de tineri care se aflau astăzi la ştrand.

image

La Purcica, tratament ieftin cu nămol

Chiar dacă ieşenii se înghesuie de câte ori li se iveşte ocazia la ştrand, comercianţii de accesorii pentru plajă nu sunt deloc încântaţi de cum le merg afacerile.

„În perioada asta vânzările încep să fie mai mici pentru că multă lume şi-a luat deja cam tot ce avea nevoie pentru plajă. Nu prea sunt clienţi deşi preţurile la o minge sau un colac de salavare sunt destul de avantajoase, 4-5 lei bucata", a spus şi Isabela Vlădescu, comerciant.  

image

Dacă ieşenii simt că le lipseşte ceva din peisajul cu care erau obişnuiţi pe litoral, pot trage o fugă şi la Purcica, acolo unde vor găsi vestitul nămol destinat combaterii reumatismului.

Tot aici, pot face şi nudism, la fel ca la Vama Veche. Costurile însă sunt simţitor mai mici decât la malul mării.

„Cu vreo 10 lei, stau câteva ore la plajă fără probleme. La mare, cheltuiam cel puţin 30-40 de lei într-o jumătate de zi, fără să-mi satisfac toate mofturile", a spus Sabrina Scutaru, studentă.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite