Mincinoşi prinşi de procurori la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi ieşeni mint în timpul anchetelor pentru a-şi salva cunoscuţii. Reprezentanţii Parchetului spun că cel mai des întâlnite situaţii sunt în dosarele în care sunt cercetaţi cei prinşi conducând sub influenţa alcoolului.

„Este o practică din ce în ce mai des întâlnită în ultima perioadă, îndeosebi în dosarele în care se regăsesc valori mari ale alcoolemiei. Indică persoane ca martori care dau declaraţii neconforme cu realitatea, pentru a le crea celor cercetaţi o situaţie favorabilă“, a spus procurorul Irina Perjoiu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătorie.


Şi-a schimbat declaraţia după două luni


Numai în acest an, procurorii ieşeni au înregistrat 118 dosare penale care au ca obiect infracţiunea de mărturie mincinoasă. În proporţie de 60-70 la sută acestea au fost declinate din dosare în care erau cercetate persoane pentru consum de băuturi alcoolice la volan. Cel mai recent caz a fost finalizat în cursul acestei săptămâni. Ionuţ Cătălin Cracană (24 de ani) a încercat să-şi ajute un prieten prins beat la volan.


Deşi iniţial a spus că nu ştie ce şi cât a băut amicul său, după două luni şi-a schimbat depoziţia şi „a copiat“ cuvânt cu cuvânt declaraţia dată de cel acuzat, atât în faţa procurorilor, cât şi la instanţă. El a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite