Iaşi: FOTOGALERIE: Milionarii Moldovei aşteaptă „vârful“ crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: FOTOGALERIE: Milionarii Moldovei aşteaptă „vârful“ crizei
Iaşi: FOTOGALERIE: Milionarii Moldovei aşteaptă „vârful“ crizei

Oamenii de afaceri din regiune spun că greul abia acum începe şi că efectele crizei economice se vor simţi şi mai puternic anul viitor. Intră AICI pentru FOTOGALERIE Cei mai îngrijoraţi

Oamenii de afaceri din regiune spun că greul abia acum începe şi că efectele crizei economice se vor simţi şi mai puternic anul viitor.

Intră AICI pentru FOTOGALERIE

Cei mai îngrijoraţi sunt milionarii care au afaceri în agricultură. „Cum să trecem de această perioadă grea, când noi nu am luat la timp măsurile care se impuneau? Nici fonduri europene nu ştim să atragem, iar cei care ne conduc nu au făcut investiţii la timp în acest domeniu“, spune Culiţă Tărâţă, care este cotat de „Forbes 500 Miliardari“ între primii trei milionari din judeţul Neamţ.

Citeşte şi:


Averea lui Tărâţă, rezultată din afacerile din agricultură, s-a redus covârşitor în ultimul an, de la 180 de milioane de euro, cât avea în 2008, la nici 30 de milioane de euro, în ediţia din 2009 a topului Forbes. Nici vasluianul Adrian Porumboiu nu stă pe roze, fiindcă acestuia i-au scăzut afacerile cu aproape 100 de milioane de euro,  din cauza reducerii drastice a preţurilor la cereale.

De aceea, Porumboiu spune că vânzarea grânelor şi a uleiului de pe stoc la un preţ mai mic ar aduce pierderi mai mari decât dacă ar aştepta redresarea pieţei.


Pentru a încetini declinul în care au intrat firmele, mulţi miliardari fac reduceri de personal. „Anul viitor vom reduce cam 10% dintre angajaţi. Încercăm astfel să reducem din pierderi“, a explicat Aurel Köber, care administrează afaceri de 60 de milioane de euro în judeţul Neamţ, potrivit Forbes.

Şi Costel Căşuneanu spune că perioada de criză se va simţi mai acut în anul care urmează, iar cel mai puţin afectaţi vor fi producătorii. „Piaţa imobiliară s-a prăbuşit şi, odată cu ea, mulţi întreprinzători. Cei care produc vor avea mai puţin de suferit“, este de părere Costel Căşuneanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite