Iaşi: Milioane de lei pentru florile moldovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile verzi din marile oraşe ale regiunii au înghiţit în acest an sume cu mult mai mari decât în anii precedenţi. În plină criză, autorităţile locale nu au uitat să înfrumuseţeze

Spaţiile verzi din marile oraşe ale regiunii au înghiţit în acest an sume cu mult mai mari decât în anii precedenţi. În plină criză, autorităţile locale nu au uitat să înfrumuseţeze cât mai multe zone ale oraşelor. Spaţiile din Iaşi au fost „decorate“ în acest an cu sute de mii de plante. În bugetul local au fost repartizate pentru 2009 fonduri de peste 1,5 milioane de lei pentru lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi.

Sute de mii de plante la Iaşi
În două etape au fost sădite peste 1,3 milioane de flori. În prima parte a anului, cele mai vizibile au fost lalelele. În zonele centrale, dar şi la periferie au fost plantaţi în jur de 200.000 de bulbi. „Valoarea acestora a ajuns la aproape 150.000 de lei. Pe lângă lalele, în primul ciclu au mai fost plantate narcise, brânduşe, pansele, în jur de 600.000 de bulbi“, a precizat Luminiţa Sălceanu, şeful Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) din cadrul Primăriei Iaşi. Începând cu luna mai, au fost plantate în jur de 750.000 de flori precum salvie, gazania, muşcate, dar şi plante de mozaic. Sute de mii de flori au sădit şi angajaţii Primăriei Botoşani. Pietonalul Unirii, Parcul Mihai Eminescu, dar şi principalele trotuare din oraş au fost împânzite cu trandafiri, panseluţe, crăiţe sau petunii de diferite culori. În bugetul pe acest an a fost alocat un milion de lei pentru cosmetizarea oraşului, cu 200.000 de lei mai mult decât anul trecut.

În jur de 650.000 de flori au fost plantate la Bacău, cele mai multe, în jur de jumătate de milion, fiind produse în pepiniera proprie. Alte 150.000 de fire au fost cumpărate cu 27.000 de lei de la o firmă din Târgu Mureş. Primăria Suceava a plantat anul acesta în jur de 600.000 de fire, cele mai multe obţinute în serele proprii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite