Mii de elevi au intrat în mini-vacanţă până miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea elevilor din Iaşi beneficiază de un weekend prelungit pentru că profesorii au decis să-şi ia mâine una dintre zilele de concediu obligatoriu, iar marţi, de Ziua Naţională, nu se lucrează prin lege.

„Directorii de la 274 de unităţi de învăţământ au decis să fie liberi şi pe 30 noiembrie, iar alte 22 de şcoli au anunţat că au aplicat un program redus în perioada 19-30 noiembrie“, a spus Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi.


Ziua liberă de 30 noiembrie face parte din concediul obligatoriu fără plată pe care bugetarii trebuie să-l ia pentru a se face economie de 15,5% din salarii în această lună. Cum prevederea legală spune că şi în luna decembrie trebuie să se facă aceeaşi economie, cadrele didactice, dar şi personalul auxiliar vor mai avea alte patru zile de stat acasă fără plată. În aceste condiţii, elevii vor intra în vacanţa de Crăciun cu patru zile mai devreme.

La nivelul întregului judeţ s-a decis să se pună în aplicare recomandarea Ministerului Educaţiei şi să nu se lucreze în  intervalul 14-18 decembrie. Din această cauză, şi perioada de înscriere a candidaţilor la Bacalaureat a fost devansată. Astfel, tinerii de clasa a XII-a îşi vor depune cererile la secretariat în perioada 11-13 decembrie. „Vom face tot ce putem pentru a nu afecta tinerii care trebuie să susţină examenul de Bacalaureat în vară“, a precizat Dana Barnea, directorul Colegiului „Octav Băncilă“ din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite