Mii de apartamente lăsate fără căldură de noul administrator al termoficării din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vor fi făcute verificări la instalaţii
Vor fi făcute verificări la instalaţii

Oficialii Dalkia Termo Iaşi au anunţat că 250 de asociaţii de proprietari din Iaşi nu vor primi agent termic până nu-şi achită datoriile la încălzire.

Reprezentanţii companiei care administrează termoficarea din Iaşi, Dalkia Termo Iaşi, susţin că toate eforturile de a-i aduce pe reprezentanţii celor 250 de asociaţii la negocieri pentru eşalonarea datoriilor s-au soldat cu eşecuri.

Datoria totală a celor 250 de asociaţii, toate administrate de Termoservice, se ridică la aproximativ 3 milioane de lei.

„Sunt 250 de asociaţii de proprietari care nu au dorit să vină la discuţii, în ciuda insistenţelor. Credem că nu sunt într-o situaţie grea, dar trebuie să-şi recunoască restanţele", a declarat Ana Maria Icătoriu, director de comunicare al Dalkia România.

În jur de 10.000 de ieşeni sunt afectaţi de această decizie. O parte dintre cele 45.000 de apartamente încă racordate la sistemul centralizat din Iaşi au primit deja căldură.

Cei care sunt cu plata la zi, dar nu beneficiază de agent termic, pot suna pentru informaţii la numărul de telefon 0232.267.511, disponibil non-stop.

Deocamdată, nu a fost fixat preţul încălzirii pentru această iarnă, dar Primăria promite că gigacaloria nu va depăşi 265 de lei, tariful de iarna trecută.

Termoficare privată la Iaşi pentru următorii 20 de ani. Vezi în ce condiţii a cedat Primăria serviciul!

Pregătiri pentru sezonul rece! Dalkia face primele probe la instalaţiile din apartamentele ieşenilor

Un polonez, la conducerea Dalkia Termo Iaşi

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite