Mii de ieşeni au plătit integral impozitele pe 2012. Vezi ce reduceri de taxe ai înainte de 30 martie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Adevarul
Foto:Adevarul

În primele două luni ale acestui an, un sfert din totalul contribuabilor din Iaşi şi-au plătit integral impozitele la bugetul local.

Eşti angajat? Vezi cum poţi ajuta prin donarea impozitului pe venit!

36.829 de ieşeni au plătit integral impozitele pe locuinţă şi terenuri din primele luni ale anului. Aceştia au benficiat de o reducere de 5% din valoarea obligaţiilor fiscale, care au însumat 271.000 de lei. Ieşenii mai pot plăti impozitele cu reducere doar până la 30 martie.

„Stăm destul de bine la încasări. La anumite capitole bugetare, am depăşit estimarea. Doar la persoanele juridice mai avem probleme", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Fiscul a pus biciul pe angajatorii ieşeni: 15 sesizări penale pentru evaziune fiscală

De la începutul anului, Primăria a încasat peste 102 milioane de lei. Cele mai mari impozite au fost plătite de ieşenii care deţin autovehicule. 2 milioane de lei însumează impozitele pe mijloacele de transport, adică 23% din estimarea bugetară  şi cu 7% mai mult faţă de anul trecut. În schimb, firmele nu s-au îngrămădit să-şi plătească taxele pentru autovehicule care au fost încasate în cuatum de 675.000 de lei, cu 16% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi la terenuri şi locuinţe, impozitele au fost plătite în procente mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite