Mii de ieşeni, fără apă caldă şi căldură pe un ger de -12 grade Celsius UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care locuiesc în zona centrală a municipiului şi în cartierul Tudor Vladimirescu au fost lăsaţi fără căldură din cauza unei avarii de proporţii la una din magistralele. Spitalul „Sf. Spiridon“, căminele din Tudor Vladimirescu şi 35 de puncte termice nu primesc agent termic.

Ora 19.15 Abia la această oră reprezentanţii Primăriei au anunţat avaria la magistrala doi, aflată la un kilometru distanţă de Centrala Electrică de Termoficare. „Este vorba de pierderi de 180 de metricubi pe oră. Se estimează ca lucrările vor dura până la 21 de ore, la care trebuie adăugate cinci ore pentru umplere“, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Primăria Iaşi a lăsat tot oraşul fără apă caldă şi căldură la temperaturi de -3 grade Celsius

Avaria a afectat cartierul Tătăraşi, Spitalele de Pediatrie şi Neurochirurgie, care nu au rămas fără agent termic deoarece au fost trecute pe altă magistrală pentru alimentare. Căminele studenţeşti din Tudor Vladimirescu, Facultatea de Chimie, Spitalul „Sf. Spiridon“, Policlinica 1 şi 35 de puncte termice din oraş nu au fost trecute pe altă magistrale şi au rămas fără apă caldă şi căldură.

Ora 19.00 Mii de familii care locuiesc în centrul oraşului, precum şi căminele studenţeşti, facultăţile şi blocurile din Tudor Vladimirescu au rămas astăzi, 17 februarie, în jurul orei 15.00, fără apă caldă şi căldură. Majoritatea ieşenilor au constatat cu stupoare că au caloriferele reci în mijlocul zilei pentru că Primăria, operatorul de termoficare al oraşului, a „uitat“ să anunţe pe abonaţi de avarie.

Cadou de Anul Nou la Iaşi: încălzire de infarct

„Am ajuns acasă la ora 14.00 şi caloriferele erau reci şi nu aveam apă caldă. Nimeni de la CET nu ne-a dat nicio explicaţie şi nu ştim ce se întâmplă. Este inadmisibil ca nici până la această oră să nu se rezolve problema“, a spus Daniela G., o ieşeacă afectată de avaria CET.

Reprezentanţii Primăriei susţin că problema va fi remediată în câteva ore, muncitorii fiind deja mobilizaţi. „Remediem problema în câteva ore, cât de repede putem. Am localizat avaria şi vom începe sudura“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele evenimente din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite