Mierea de păpădie şi de rapiţă, deliciile Târgului Apicol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgul de apicultură este deschis până diseară la ora 18.00
Târgul de apicultură este deschis până diseară la ora 18.00

Gospodinele s-au grăbit duminică dimineaţă la Târgul Apicol, deschis la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru a-şi cumpăra miere de albine pentru Sărbătoarea 40 de sfinţi, care va fi pe 9 martie.

Spaţiul înghesuit al instituţiei de cultură s-a dovedit neîncăpător pentru cele câteva sute de vizitatori. „O să iau doar un borcănel de miere ca să am cu ce să ung sfinţişorii. Preţurile mi se par cam mari", afirmă Ioana Minea, ieşeancă de 46 de ani.

Peste 30 de apicultori din judeţul Iaşi au scos la vânzare borcănele cu miere de albine, propolis, faguri şi lumânări de ceară. Expozanţii au oferte şi pentru producătorii de miere pentru care au adus utilaje specifice apiculturii.

Cât costă produsele

Noi vindem kilogramul de miere de salcâm cu 16 lei, iar cea de tei şi polifloră o dăm cu 13 lei kilogramul. Cea de păpădie ajunge 20 de lei pe kilogram, fiindcă este mai greu de obţinut", a afirmat Florentin Stavarache, producător din Paşcani.

Un alt produs care a stârnit curiozitarea vizitatorilor veniţi la târg este mierea de rapiţă, care se vinde cu 18 lei kilogramul.

„Este miere sută la sută ecologică şi este incicată pentru copiii mici, pentru persoanele hepatice, pentru tratarea cirozei, dar este şi un bun energizant", afirmă Maria ălteanu,producător din comuna Victoria. Fagurele de 2 kilograme se vinde la preţul de 45 de lei, în timp ce o lumânare în formă de floare sau brăduţ costă 5 lei bucata.

Târgul va mai fi deschis până duminică diseară la ora 18.00, iar intrarea este liberă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite