Microbuze în loc de avioane la Aeroportul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional Iaşi s-a transformat astăzi în autogară, în urma deciziei luate aseară de Ministerul Transporturilor, prin care au fost suspendate toate cursele interne de pasageri, până la disiparea norului de cenuşă vulcanică provenit de la o erupţie din Islanda.

Prin urmare, ieşenii care au mers azi-dimineaţă la aeroport pentru a lua cursa Tarom spre Bucureşti au fost poftiţi în microbuze de oficialii companiei de transport aerian.

Doar poşta aeriană zboară

„Au fost în jur de 30 de persoane care îşi rezervaseră bilete pentru cursa de la ora 6.00. Ei au venit, dar nu exista nicio aeronavă care să-i preia. Cei de la Tarom le-au oferit banii înapoi sau posibilitatea de ajunge la Bucureşti cu un microbuz. Cei mai mulţi au ales a doua variantă“, ne-a declarat dispecerul Aeroportului. Toate cele cinci curse regulate de pasageri au fost anulate, iar cei care şi-au făcut rezervări din timp au trei posibilităţi. Ei pot fie să-şi reprogrameze călătoria şi să aştepte disiparea norului vulcanic, fie să ceară banii înapoi şi să caute alte mijloace de transport, fie să urce într-un microbuz pus la dispoziţie de compania aeriană care-i va transporta până la Bucureşti sau la Timişoara.

„Oamenii trebuie să-şi facă şi un calcul să vadă dacă merită. Cei care şi-au luat bilete spre destinaţii externe s-ar putea să rămână în continuare blocaţi la Bucureşti sau la Timişoara, dacă rutele sunt afectate de norul de cenuşă“, a precizat Vasile Marian, directorul Aeroportului Iaşi.

Acesta a adăugat că singurele aeronave care zboară în acest moment sunt cele ale poştei aeriene. În prezent, nimeni nu poate spune cât vor mai fi blocate aerogările. „Doar vulcanul acela ştie cât va mai scoate fum“, a adăugat Vasile Marian.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite