Iaşi: Şefii oraşului sunt repetenţi la proiecte de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Şefii oraşului sunt repetenţi la proiecte de Mediu
Iaşi: Şefii oraşului sunt repetenţi la proiecte de Mediu

Primarii din comunele judeţului pot da oricând lecţii edililor ieşeni despre cum să-şi gospodărească comunitatea.

Citeşte şi:

Primăriile din judeţ se întrec în proiecte mai deocheate pentru a obţine fonduri de amenajare a spaţiilor de agrement. În zece comune vor fi amenajate spaţii verzi de la Ministerul Mediului, în timp ce oficialii ieşeni alocă milioane de lei de la bugetul local pentru aceleaşi activităţi.


Programul Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului este deschis „autorităţilor publice locale care aplică voluntar în vederea realizării proiectelor de dezvoltare şi modernizare a spaţiilor verzi din localităţi, precum şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate sau reabilitarea celor existente“.

Practic, şi municipalitatea ieşeană putea aplica pe acest program al Ministerului Mediului în condiţiile în care mai bine de jumătate din parcurile din Iaşi au nevoie de modernizări, iar unele spaţii de agrement nu sunt atractive. Cu toate acestea, reprezentanţii municipalităţii nu s-au arătat interesaţi de această oportunitate, ci preferă să cheltuiască bani din bugetul local. „Nu am redactat proiecte pentru acest program. Avem alte documentaţii care vizează mediul pentru a atrage fonduri europene“, a explicat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.


Până în acest moment, reprezentanţii Primăriei nu au trimis niciun proiect pentru a obţine bani prin Programul Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului în condiţiile în care, până la mijlocul acestei luni, se mai puteau depune dosare pentru finanţări totale de peste 92 milioane de lei. Din fonduri de la Mediu, zece comune din judeţ au primit 4,7 milioane de lei pentru spaţii verzi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite