Iaşi: Sate „înverzite“ cu bani publici de la Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Sate „înverzite“ cu bani publici de la Mediu
Iaşi: Sate „înverzite“ cu bani publici de la Mediu

Zece localităţi din judeţul Iaşi unde spaţiul verde este nelipsit au primit milioane de lei pentru a-şi amenaja parcuri.

 Citeşte şi:

Praf peste verdeaţa promisă de guvern

În zece comune vor fi construite parcuri evaluate la aproape 4,7 milioane de lei. Banii au fost alocaţi în această lună de Ministerul Mediului pentru amenajarea spaţiului verde în cadrul Programului Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului. Banii au fost direcţionaţi în cele zece comunităţi locale în funcţie de proiectele realizate de primării.

Printre comunele care au primit cei mai mulţi bani se numără Valea Lupului, 717.564 de lei, Aroneanu, 726.900 de lei sau Prisecani, 499.185 de lei. Cele mai mici fonduri au fost alocate pentru proiectul depus de primăria Moşna, 140.254 de lei. „Proiectele privesc modernizarea spaţiilor verzi, înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate“, au anunţat reprezentanţii Ministerului Mediului. Practic, edilii  vor planta pomi, vor pune bănci pe un teren din centrul localităţii sau câteva scrâncioburi pentru micuţii din comune. Asemenea fonduri au mai fost alocate în acest an judeţului Iaşi, dar proiectele nu au fost finalizate pentru că nu au fost bani suficienţi. Spre exemplu, în comuna Holboca doar jumătate din fonduri au venit de la Ministerul Mediului, iar parcul a rămas neterminat.

Reporterii „Adevărul de Seară“ vor prezenta în următoarele zile în ce constau cele mai importante proiecte depuse de primăriile care au primit bani de la Ministerul Mediului şi cum au primit locuitorii comunelor ideea că în apropierea grădinilor vor avea şi un parc.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite