Medicul ieşean care nu mai are voie să profeseze pentru că a chiuretat o pacientă din greşeală s-ar putea întoarce la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ginecologul de la Maternitatea Cuza Vodă căruia judecătorii i-au interzis să  profeseze poate cere revocarea măsurii de siguranţă.Mariana Butnaru i-a făcut chiuretaj unei paciente care nu era însărcinată şi i-a perforat uterul.

Mariana Butnaru (57 de ani) poate solicita peste un an Curţii de Apel Iaşi revocarea măsurii de siguranţă prin care i s-a interzis să mai profeseze ca medic ginecolog. Potrivit procurorilor, în decembrie 2007, medicul Butnaru i-a făcut un chiuretaj Ilenei I. din localitatea Bosia, convinsă că femia era însărcinată în luna a doua. În timpul intervenţiei, pacientei i-a fost perforat uterul. Femeia a fost operată ulterior la Spitalul „Sf. Spiridon"şi a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale. Ileana I. a depus ulterior plângere, iar în 2010 doctoriţa a fost trimisă în judecată pentru neglijenţă în serviciu.

Citiţi şi:

Decizie şoc: Un medic ieşean nu mai are voie să profezeze pentru că a chiuretat o pacientă deşi nu era însărcinată

În faţa anchetatorilor, medicul a susţinut că perforarea uterului a fost un accident pe care nu-l putea prevedea sau preveni, iar ecografia n-ar fi fost relevantă la o vârstă a sarcinii mică. În timpul anchetei, Mariana Butnaru a despăgubit-o pe fosta pacientă cu 100.000 de lei.

Pe 7 octombrie, Curtea de Apel Iaşi a decis să o amendeze administrativ pe doctoriţă cu 500 de lei şi i-a interzis să mai profeseze ca medic ginecolog.  Aceasta îşi poate exercita meseria, dar cu altă specializare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite