FOTO-VIDEO Medicamentul contrafăcut în laboratorul clandestin din Iaşi va fi lansat pe piaţă anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Ungureanu este suspecatat că producea ilegal Cicatrol
Petru Ungureanu este suspecatat că producea ilegal Cicatrol

Reprezentanţii companiei farmaceutice Antibiotice Iaşi anunţă că pentru marca Cicatrol deţin certificat de înregistrate emis de Oficiul de Stat de Invenţii şi Mărci din România şi că produsul contrafăcut de Petru Ungureanu într-un laborator clandestin urma să fie lansat pe piaţă anul viitor.

SC Antibiotice SA Iaşi a sesizat pe 18 noiembrie Poliţia că medicamentul pentru care deţine licenţă a fost contrafăcut în mod repetat. Pe fir au intrat reprezentanţii Serviciului de Investigare a Frauderlor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, care au descins ieri la locuinţa de pe strada Sfânta Sava în care Petru Ungureanu a improvizat laboratorul clandestin.

UPDATE Laborator clandestin de medicamente, improvizat într-o casă dărăpănată din Iaşi FOTO-VIDEO

Au găsit acolo 40 de creme de Cicatrol, 200 de etichete ale aceluiaşi medicament, dar şi aproximativ 400 de cutii pe care „farmacistul" voia să le folosească la ambalarea produselor contrafăcute. El îşi vindea produsul pe internet.

Antibiotice va cere despăgubiri

„În afara produselor de mai sus au fost identificate şi ridicate un număr de 153 de flacoane cu diferite lichide având etichete de prezentare ca tincturi de plante pentru diverse afecţiuni, precum şi 109 recipiente unde erau depozitate în condiţii improprii mai multe soluţii şi substanţe folosite ca ingrediente în vederea preparării aşa ziselor medicamente", ne-a spus Georgiana Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ.

La rândul lor, reprezentanţii de la Antibiotice au transmis că pentru a obţine formula de producer a Cicatrolului au lucrat trei ani, însă nu au spus cum a intrat Ungureanu în posesia reţetei.

„Precizăm că sub această marcă, compania noastră a dezvoltat un produs destinat terapiei cutanate care se află în proceduri de autorizare specifice, urmând a fi introdus pe piaţa farmaceutică, pentru prima dată cel mai probabil, în cursul anului viitor. Formula dezvoltată de Antibiotice este rezultatul a trei ani de studii de cercetare proprii şi nu are nimic comun din punct de vedere al compoziţiei cu oricare alte produse comercializate", se arată într-un răspuns transmis redacţiei de către Antibiotice. Compania se va constitui parte civilă în cursul urmăririi penale şi va cere despăgubiri de la Petru Ungureanu.

image

Acesta s-a ales cu dosar penal pentru „contrafacere unei mărci" şi „punere în circulaţie a unui produs  purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate". El este cercetat în stare de libertate.

Produsul CICATROL, prin proprietatile substanţelor incluse în compoziţie, este indicat în tratarea infecţiilor cutanate asociate arsurilor şi îngrijirilor pentru cicatrizare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite