Medic din Iaşi cu meniu complet: achitat pentru ucidere din culpă, dar condamnat pentru luare de mită FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Corneliu Mihăilescu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită
Medicul Corneliu Mihăilescu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Familia unui pacient la Spitalul Municipal Paşcani l-au acuzat pe chirurgul Corneliu Mihăilescu de malpraxis după ce ruda lor a decedat deşi fusese internat cu o banală fractură la picior, însă doctorul a scăpat basma curată. După doi ani şi jumătate de judecată, magistraţii ieşeni l-au condamnat pe medic la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită de la rudele pacientului decedat.

Doctorul Corneliu Mihăilescu (64 de ani), şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Municipal Paşcani a fost condamnat joi, 21 iunie, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită de la rudele lui Vasile Achihăii, un pacient care a murit pe 18 ianuarie 2010 deşi a fost internat cu o banala fractură de picior.

„Am rămas fără soţ din cauza medicilor“

Iaşi: "Mi-au omorât soţul, îi dau în judecată!" (VIDEO)

Medicul a scăpat de acuzaţia de ucidere din culpă după ce două expertize au stabilit că mortul este vinovat. Raportul Comisiei de Avizare şi Control a Actelor Medico- Legale de la Institutul de Medicină Legală Iaşi şi cel al Comisiei Superioare de Medicină- Legală de la Institutul „Mina Minovici" din Bucureşti au constatat că modul în care au acţionat medicii în acest caz, faptul că nu au chemat imediat un doctor ortoped, că au refuzat transferarea pacientului într-un alt spital sau că au amânat intervenţia chirugicală până luni, nu au avut legătură cu producerea decesului.

EXCLUSIV! Vina soţului mort la spital: s-a îmbolnăvit în weekend FOTOGALERIE

Doctorul Mihăilescu a fost condamnat însă pentru că a cerut iniţial de la rudele bolnavului 100 de lei pentru a avea grijă de bolnav şi ulterior încă 300 de lei pentru a-l opera.

Avocatul apărării susţine că a făcut apel împotriva instanţei şi că totul este un scenariu al rudelor.

„Mi se pare nedreaptă condamnarea pentru că nu avem un flagrant şi nu există banii, obiectul luării de mită. Sunt doar cinci declaraţii ale rudelor. Sunt multe contradicţii în declaraţiile pe parcursul timpului şi nu s-a dovedit că doctorul Mihăilescu ar fi luat mită. Se vede din avion că totul e un scenariu bine pus la punct de membrii familiei“, spune avocatul Liviu Bran.

Pe15 ianuarie 2010, Achihăii s-a dezechilibrat în grajd şi a căzut. Astfel, s-a ales cu o fractură deschisă la piciorul drept. Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Paşcani, unde i s-a acordat primul ajutor. Medicul Gheorghe Iosub i-ar fi spus că trebuie să aştepte până luni să fie operat. Rudele ar fi insistat ca pacientul să fie trimis la Iaşi, dar doctorul a motivat că nu are ambulanţă. Sâmbătă, rudele au revenit la spital şi au dat peste doctorul Corneliu Mihăilescu.

Rodica Achihăii şi Vasile Achihăii

Acesta a fost şi el rugat să-l transfere pe Achihăii la Iaşi, însă le-ar fi spus rudelor că până luni nu mai este mult şi atunci se va decide dacă se impune operaţia. Aceeaşi situaţie s-a repetat şi duminică. În jurul orei 12.00, medicul ortoped Doru Grădinaru s-a hotărât să-l opereze pe Vasile Achihăii, deşi acesta nu era pacientul lui. Bărbatul a fost dus în sala de operaţie într-un scaun cu rotile de o infirmieră, deşi trebuia dus de o asistentă cu targa. Însă bărbatul nu a mai ajuns să fie operat pentru că a decedat din cauza unei embolii pulmonare.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite