Iaşi: Mecanicul trenului de la Scânteia are coşmaruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Mecanicul trenului de la Scânteia are coşmaruri
Iaşi: Mecanicul trenului de la Scânteia are coşmaruri

Vasile Buda suferă de tulburări de stres post-traumatic şi are nevoie de sesiuni de tratament specializat.

Vasile Buda (56 de ani), mecanicul trenului implicat în teribilul accident feroviar de acum trei săptămâni de la Scânteia, îşi revine cu greu din şocul pe care l-a trăit. Recent, el a solicitat conducerii „Regiontrans“, operatorul feroviar la care este angajat, să fie transferat pe o altă funcţie. „Mi-a cerut această mutare măcar trei luni pentru că are coşmaruri noaptea”, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară“ Costel Comăna, patronul „Regiotrans“.

Acesta a precizat că îi va onora bărbatului cererea, înţelegând durerea care-i tulbură sufletul după accident. Vasile Buda se trage dintr-o familie de ceferişti şi are o experienţă de 30 de ani ca mecanic de locomotivă. Tatăl său a fost şef de echipă în atelierul de reparaţii a trenurilor. După mai bine de un sfert de veac de muncă în branşă, eforturile i-au fost răsplătite, iar în decembrie 2004 a primit Medalia Naţională pentru Merit, Clasa a III-a.

Nu poate dormi din cauza amintirilor
Medicul psihiatru Gabriel Crumpei a tratat deja şi alţi martori care s-au plâns de insomnii şi coşmaruri după ce au asistat la accidentul de la Scânteia. „După un asemenea şoc, este firesc să apară tulburări de stres post-traumatic. Pacientul resimte senzaţii la fel ca în momentul producerii accidentului, respectiv anxietate şi groază. În astfel de cazuri este recomandată o perioadă de pauză, dar şi şedinţe de psihoterapie, altfel stresul post-traumatic se poate croniciza“, a explicat Gabriel Crumpei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite