Iaşi: (UPDATE) Mecanicul de locomotivă a ajuns la audieri la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: (UPDATE) Mecanicul de locomotivă a ajuns la audieri la Parchet
Iaşi: (UPDATE) Mecanicul de locomotivă a ajuns la audieri la Parchet

Anchetatorii continuă discuţiile cu persoanele implicate în accidentul de vineri de la Scânteia şi cu localnicii care pot oferi detalii cu privire la modul în care se făcea trasportul public.

Citeşte şi:

Proprietarii microbuzului morţii mai au un şofer „la negru“

Autorii morali ai tragediei de la Scânteia se spală pe mâini


Şoferul microbuzului pirat, la Judecata de Apoi



Ora 12.10
Patru angajaţi ai firmei din Braşov sunt încă la audieri la procurorul de caz. Aceştia au adus toate documentele necesar pentru a demonstra că garnitura care circula pe ruta Braşov – Iaşi era î’n perfectă stare de funcţionare.

„Am adus dovezile că motorul era cu toate verificările la zi şi cu inspecţia tehnică realizată, deci nu avea defecţiuni. Îi arătăm procurorului ce viteză avea în momentul producerii accidentului şi se verifică dacă mecanicul de locomotivă a respectat respectat procedura care presupune semnale acustice la 1.000 de metri şi la 300 de metri de punctul de trecere cu şoseaua“, a declarat unul dintre angajaţii firmei braşovene.

Acesta a precizat că în momentul în care mecanicul a început să frâneze, avea 70-75 de km la oră, iar viteza maximă admisă pe tronson este de 100 de km la oră. Acest lucru a făcut ca trenul să nu deraieze în momentul impactului.

După ce calea ferată a fost degajată în urma accidentului, mecanicul de locomotivă a refuzat să fie înlocuit de un coleg şi a preferat să ducă singur trenul la Ploieşti.

Mecanicul de locomotivă Vasile Buda are o experineţă de 30 de ani şi circulă pe această rută din februarie 2009.

„Vasile Buda a avut tăria să meargă cu trenul până la Ploieşti, altul în locul lui ar fi fost spălat cu apă“, a spus colegul său prezent la Iaşi la audieri. 

Vasile Buda este în prezent concediu de odihnă, concediu pe care îl avea programat.

La audieri la Parchet au mai fost chemate astăzi două persoane de la Siguranţa Circulaţiei din cadrul Regionalei CFR Iaşi.

Ora 11.00
Mecanicul de locomotivă, Vasile Buda, a ajuns astăzi la Parchet la audieri la ora 11.00. Bărbatul a refuzat să vorbească înainte de a discuta cu procurorul de caz.

Ora 9.15
Procurorii cotinuă audierile în dosarul accidentului de la Scânteia. Dacă ieri i-au audiat pe patronii firmei de transport ValCris Trans, astăzi aşteaptă la discuţii peste 10 persoane.
În jurul orei 11.00 este aşteptat să sosească la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi mecanicul de locomotivă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite