Iaşi: Mecanicul trenului deraiat la Galaţi a fost concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Mecanicul trenului deraiat la Galaţi a fost concediat
Iaşi: Mecanicul trenului deraiat la Galaţi a fost concediat

Florin Mustaţă (42 de ani), mecanicul de locomotivă al trenului rapid Bucureşti-Iaşi, care a deraiat  pe 27 septembrie la Berheci (judeţul Galaţi), a rămas fără serviciu

Mai citiţi:

Rapidul 661 a deraiat din cauza unor manevre greşite (GALERIE FOTO)

Un tren rapid cu destinaţia Iaşi a deraiat



Şefii Regionalei CFR Călători Iaşi i-au desfăcut contractul de muncă lui Florin Mustaţă. În cazul în care procurorii vor stabili că se face vinovat de producerea incidentului prin îndeplinirea defectuoasă a sarcinilor de serviciu şi va fi trimis în judecată, bărbatul riscă o pedeapsă de până la trei ani.


 În cei 22 de ani de când lucra ca mecanic de locomotivă Mustaţă nu a mai fost implicat în incidente similare ca cel de pe 27 septembrie din judeţul Galaţi. În schimb el a mai fost cercetat administrativ pentru surplusul de motorină consumat pe durata unei călătorii.

Potrivit anchetatorilor, pe 27 septembrie la intrarea în Gara Berheci mecanicul ar fi ignorat semnalul luminos de culoare roşie, iar trenul a înaintat  până când sistemul automat de siguranţă a iniţiat frânarea de urgenţă. Atunci Mustaţă a încercat să dea trenul înapoi, dar al treilea vagon a sărit de pe şină. Nicio persoană nu a fost rănită.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite