Masonii explică la Iaşi ritualuri şi ceremonii ţinute secret UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, de la ora 11.00, la Sala de Conferinţă Habitat Project din Copou se va desfăşura Conferinţa Masonică Publică cu tema „Actualităţi în Masoneria Românească".

Ora 13.30 "A venit vremea să deschidem un nou orizont, să deschidem o nouă etapă. A venit vremea unei noi masonerii şi anume a masoneriei spirituale. Am încredere că toţi cei care simt româneşte, trăiesc şi gândesc româneşte vor fi iniţiaţi de mâine, ca  împreună să facem o masonerie românească, o masonerie pentru români şi o masonerie pe înţelesul românilor eliminând confuzia că masoneria este o societate obscură care face rău oamenilor sau care vrea să conducă Guvernele lumii", a precizat Viorel Danacu, Mare Maestru al marii Loji Naţionale a României-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice

"Scopul aceste întâlniri a fost de a vorbi despre actualitatea masoneriei, de a schimba acele idei preconcepute despre masonerie. Urmează în viitorul apropiat să înfiinţăm o Lojă la Iaşi, să arătăm, fără să supărăm pe nimeni, că şi noi putem avea o Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice", a declarat Demostene Olariu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Ora 9.43 Masonii vor să elimine suspiciunile care există asupra activităţilor pe care le desfăşoară şi organizează în acest sens o conferinţă cu tema „Actualităţi în Masoneria Românescă", sâmbătă, de la ora 11.00, la Sala de Conferinţe Haitat Project din Copou.

Simboluri masonice pe sigla de la „Cuza“? Află ce spun profesorii de la cea mai veche universitate din țară (VIDEO)

Iaşi: Prorectorul celei mai vechi universităţi din ţară, colaborator al Securităţii

Invitatul de onoare Viorel Danacu, Mare Maestru al marii Loji Naţionale a României-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice şi preşedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucureşti, va răspunde la întrebările şi curiozităţile celor prezenţi la eveniment.

image

Click pe colaj pentru mai multe imagini de la Conferinţa Masonică

„Evenimentul este neimplicat politic, fiind invitaţi oameni de cultură, personalităţi, cetăţeni ai Iaşiului, bărbaţi şi femei, iniţiaţi şi neiniţiaţi, tineri şi vârstnici, având ca scop eliminarea confuziilor care planează de ani de zile asupra Ordinului Masonic, având posibilitatea în acest sens de a adresa întrebări invitatului nostru", spune Olariu Demostene, unul dintre organizatorii evenimentului.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite