Maşini de intervenţie rapidă în Moldova. Vezi cum arată dotările de 10 milioane de euro FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect de peste 45 de milioane de lei, derulat cu fonduri europene în toate judeţele regiunii de nord-est a ţării, a fost finalizat.

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Moldova au primit zeci de maşini de pompieri performante. 144 de maşini au fost împărţite între Iaşi, Suceava, Bacău, Botoşani, Neamţ şi Vaslui.

Cele mai multe, 96, sunt autospeciale cu apă şi spumă, iar 30 sunt motopompe. Au mai fost cumpărate 8 autospeciale pentru salvarea de la înălţime şi 6 ambulanţe de prim ajutor. O autospecială pentru descarcerare ajunge la Suceava, o autospecială complexă de intervenţie, la Neamţ şi două ambulanţe de reanimare vor fi folosite în Iaşi.

Autoscară de 2,3 milioane de lei pentru pompierii din Bacău

Maşinile vor fi ţinute în mai multe localităţi din judeţele Moldovei pentru a scurta timpii de intervenţie. Astfel, cele de la Neamţ vor staţiona la Piatra Neamţ, Poiana Teiului, Roman şi Târgu Neamţ, iar cele din Iaşi vor interveni din Paşcani, Târgu Frumos şi Iaşi.

image

Totodată, cele de la Bacău vor fi ţinute la Moineşti, Oneşti şi în municipiul reşedinţă de judeţ, iar cele de la Botoşani vor staţiona la Săveni, Dorohoi, Truşeşti şi Ştefăneşti. În Suceava, autospecialele vor fi ţinute la Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei, dar şi în municipiul reşedinţă de judeţ. Autospeciale vor mai interveni de la Bârlad, Huşi şi Vaslui.

Proiectul a fost derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Euronest", iar primele achiziţii au început în urmă cu doi ani. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite