Maşină lovită de tren la ieşirea din Iaşi. Trei oameni au murit UPDATE/ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident de tren la Antibiotice
Accident de tren la Antibiotice

O maşină Dacia Duster a fost lovită în plin de un tren astăzi, 21 martie, în jurul orei 9.00, în apropiere de fabrica Antibiotice, la trecerea cu calea ferată înspre localitatea Uricani. Trei persoane, doi adulţi şi un copil, au decedat în urma impactului.

Ora 12.25 Singurul martor al accidentului susţine că impactul între tren şi automobil a fost extrem de violent. "A venit cu viteză maşina, n-a dat niciun semn că vrea să oprească. Mecanicul a dat semnale acustice cu 300-400 de metri înainte să ajungă la trecere, că l-a văzut că vine ca nebunul. L-a prins în plin. De obicei, pe porţiunea asta, trenurile merg cu 120 de kilometri la oră, cred că a avut 100 de kilometri la oră în momentul impactului. A împins maşina cam 300-400 de metri", a declarat Constantin Şuhan, un pensionar CFR care locuieşte în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată. 

VEZI AICI imagini de la locul tragediei

Mecanicul trenului le-a declarat oficialilor companiei pentru care lucrează că şoferul maşinii ar fi avut un singur moment în care a dat semn că vrea să frâneze, dar că a accelerat imediat crezând că poate să treacă. A ajuns exact în faţa trenului.

Trecerea la nivel cu calea ferată nu este prevăzută nici cu barieră, nici cu dispozitive de semanlizare luminoasă, ci doar cu Crucea Sfântului Andrei. În acelaşi loc, au mai avut loc incidente grave de-a lungul timpului.

Ora 11.20 Două trenuri au întârzieri în urma accidentului de la Uricani. Vezi AICI ce trenuri nu vor ajunge la timp în Iaşi.

Ora 11.00 Un localnic susţine că trenul circula cu 90-100 de kilometri la oră, iar şoferul Daciei Duster nu a dat niciun semn că ar vrea să încetinească.

Ora 10.45 Din primele informaţii, copila ucisă în accidentul de la Uricani are şase ani, iar maşina implicată în accident aparţine unui tunisian în vârstă de 34 de ani. Consoarta acestuia avea 37 de ani.

Pompierii au muncit să mult să scoată maşina de sub tren:

Pompierii au muncit peste două ore să scoată maşina de sub tren. Vezi video!

Ora 10.30 Oficialii CFR susţin că este vorba despre un tren care aparţine Regiotrans. „Trenul circula pe ruta Iaşi-Hârlău, iar accidentul a avut loc la pasajul din spate de la Antibiotice. Acolo avem o trecere la nivel cu cale ferată fără bariere", a spus Constantin Axinia, şeful Regionalei CFR Iaşi. Niciunul dintre cei 151 de pasageri din cele două vagoane ale trenului nu a fost rănit. Toţi au fost evacuaţi în siguranţă.

Ora 10.10 Reprezentanţii Poliţiei Iaşi susţin că circulaţia feroviară în zonă este blocată. „Este vorba de un accident pe drumul comunal ce duce spre Uricani, la o trecere cu cale ferată semnalizată corespunzător. Trenul personal care circula înspre Iaşi a surprins o maşină pe şine. Circulaţia feroviară este blocată“, a declarat Mădălin Ţăranu, purtător de cuvânt IPJ Iaşi. Nici până la această oră maşina nu a putut fi scoasă de sub tren.

Ora 10.00 Echipajele de la descarcerare încearcă să scoată cadavrele din maşină. Circulaţia feroviară este blocată în zonă. În trenul Hârlău-Iaşi erau 151 de pasageri. Niciunul nu a fost rănit.

Ora 09. 55 "Este vorba despre o familie: tată, mamă şi fiică. Leziunile suferite de ei erau incompatibile cu viaţa", a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Regional.

Ora 09.47 Martorii accidentului susţin că Dacia Duster venea dinspre Uricani spre Iaşi. "Nu a încetinit deloc. L-a lovit trenul în plin şi l-a târât câteva sute de metri", a susţinut un bărbat care a văzut momentul impactului.

Ora 09.39 Un bărbat, o femeie şi o fetiţă au decedat pe loc. Maşina lovită de trenul Hârlău-Iaşi a fost împinsă aproximativ 350 de metri. Jumătate din autoturism a ajuns sub tren.

Ora 09.20 Potrivit primelor informaţii, şoferul nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. Trei persoane au decedat.

Tragedia de la Scânteia: Trei ani de puşcărie pentru patronii microbuzului

Două echipaje de descarcerare şi mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Vom reveni cu amănunte!

Martor în dosarul tragediei de la Scânteia: „Şoferul trecea pe roşu”

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite