VIDEO Mascaţii de la Ruginoasa au transformat bătaia tradiţională în ciomăgeală. Trei persoane au fost rănite UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Mascaţi" de la Ruginoasa
"Mascaţi" de la Ruginoasa

Imagini apocaliptice au avut loc sâmbătă în zorii zilei când trebuia să se desfăşoare bătaia tradiţională dintre Văleni şi Deleni. Confruntarea a degenerat, iar cetele s-au dezlănţuit.

Ora 11.10 Celelalte două victime rezultate în urma confruntării violente au fost transportate la spitalul din Paşcani.

Agresorul tânărului de 17 ani a fost identificat de poliţişti şi în prezent este cercetat. 

„Noi încă nu am plecat de la faţa locului. Agresorul băiatului de 17 ani a fost dus la Poliţie. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale se va stabili şi pedeapsa acestuia. Până la această oră nu s-a depus nicio plângere", spune Mihai Cojocariu.

Citeşte şi: VIDEO Sute de mascaţi au participat la festivalul de la Dărmăneşti FOTOGALERIE

Ora 11.00 Forţele de ordine susţin că au „mirosit" încă de vineri că ceva nu este în regulă şi le-a cerut mascaţilor să renunţe la bâte, fără succes însă.

„Ieri am fost la Ruginoasa şi am discutat cu cei care urmau să se confrunte. Le-am sugerat că există anumite riscuri la care se expun, le-am cerut să renunţe la bâte, dar nu au vrut. Au susţinut că aşa e tradiţia şi că vor să respecte întocmai rânduielile. Au refuzat categoric", spune Mihai Cojocariu.

Ora 10.05 În urma confruntării violente, câştigători au fost declaraţi Delenii. Jandarmii au mai rămas în zonă pentru a împiedica o întâlnire între mascaţi.

Ora 09.35 Singura victimă transportată la Iaşi, tânărul de 17 ani, este inconştient. „Pacientul în vârstă de 17 ani are un traumatism craniocerebral cu pierderea stării de conştiinţă. Va fi dus la Pediatrie şi la Neurochirurgie pentru a i se face toate analizele necesare. În rest, ceilalţi rrăniţi au primit îngrijiri la faţa locului, nu a fost nevoie să fie aduşi la Iaşi", spune doctorul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD.

Bătaie de la Ruginoasa din 2009 postată pe Youtube

Ora 09.10 Mascaţii au dat cu bâtele în stânga şi în dreapta, iar când jandarmii au intervenit au pus mâna pe pietre şi i-au atacat pe spectatori.

Martorii spun că există varianta ca toată bătaia să fi fost premeditată întrucât mascaţii avea pregătite chiar şi furci. Mai mult, din mulţime se auzeau strigăte care-i instigau la violenţă: „să nu ierte nimic". Trei persoane au fost rănite şi transportate la spital în Iaşi. Se pare că un tânăr de 17 ani este în stare critică.

Vălenii şi Delenii se încaieră în ultima zi din an la Ruginoasa. Află cine va câştiga


„Echipele de jandarmi au intervenit, i-am îndepărtat. Confruntarea violentă a durat câteva minute. I-am convins până la urmă să se disperseze. Din păcate sunt trei persoane rănite"
, spune Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

La eveniment au participat aproximattiv 1.000 de persoane.

Tradiţia spune că locuitorii din Ruginoasa se împart în două cete, Văleni şi Deleni, şi se dispută. Cei care ies învingători vor avea dreptul să organizeze balurile în anul care vine la care vor invita ce fete doresc.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite