Mărturia ieşeanului care a stat şase ani cu un cuţit în cap: „Nici nu mai ţin minte cine mi l-a înfipt“ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul R.C. în vârstă de 33 de ani i-a uimit pe medicii ORL care i-au extras din cap o lamă de cuţit de 12 centimetri, aflată acolo de şase ani.

Un ieşean în vârstă de 33 de ani a trăit timp de şase ani cu o lamă de cuţit în cap fără să ştie. Descoperirea a fost făcută la începutul săptămânii trecute când R.C. s-a dus la un medic oftalmolg pentru că avea puroi la ochiul stâng.

În timpul controlului, specialistul a simţit ceva metalic, iar radiografia a confirmat bănuiala medicului: o lamă de cuţit de 12 centimetri îi traversa capul. Aceasta i-a fost băgată prin osul dintre ochiul stâng şi nas şi a ajuns până în partea dreaptă, în dreptul carotidei.

image

DAŢI CLICK PE IMAGINILE DE MAI SUS PENTRU A VEDEA FOTOGRAFII CU LAMA DE CUŢIT PE CARE IEŞEANUL A AVUT-O ÎN CAP

Şi totuşi, bărbatul nu putea explica provenienţa corpului străin pe care-l avea în cap.

Ieşean cu boală rară: are pielea ca de crocodil FOTOGALERIE

După ce a rememorat toate incidentele, şi-a dat seama că lama cuţitului se afla acolo în urma unui conflict de la o petrecere la care a participat în urmă cu şase ani. „În urma unei altercaţii din vara lui 2005 m-am ales cu acest cuţit, dar nu am simţit nimic în tot acest timp. Ştiu că în urma conflictului de atunci am venit la spital şi am fost cusut, dar corpul metalic a rămas înăuntru. Nu mai ţin minte cine mi-a băgat cuţitul, era noapte", rememorează R.C. De la oftalmolg a fost trimis la Clinica ORL a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi pentru a i se extrage corpul străin.

Risca să-i paralizeze jumătate de corp

Intervenţia care a durat o oră jumătate a fost extrem de dificilă din cauza apropierii de artera carotidă care putea declanşa o hemoragie puternică. „I-am făcut un computer tomograf pentru a vedea elementele care pot să pună probleme în timpul operaţiei de extragere a corpului străin. Era acolo un element mai periculos în sensul că pe partea opusă, acolo unde era vârful cuţitului, se afla artera carotidei interne. Putea să aibă loc o hemoragie extraordinar de mare. Am hotărât să ne luăm mijloace de prevenţie, i-am pus un fir de aşteptare pe artera carotidă primitivă şi pe carotida externă de partea dreaptă. Apoi am mers la extragerea corpului, a durat vreo oră jumătate", explică profesorul Vasile Costinescu.

INEDIT Un medic ieşean a colecţionat obiectele scoase din gâtul copiilor (FOTO şi VIDEO)

ŞOCANT Un bărbat din Iaşi a ajuns la spital cu un morcov în fund

Ieşeanul, tată a două fete, se simte extrem de norocos, mai ales că lama de cuţit se afla la doar 10 milimetri de artera carotidă internă, care dacă ar fi fost atinsă putea să-i fie fatală. „Norocul lui a fost că a scăpat destul de ieftin. Mai stă vreo două zile, l-am operat vinerea trecută şi trebuie să-i scot firele. Putea să aibă consecinţe grave, putea să rămână cu hemiplegie", spune profesorul Vasile Costinescu.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite