Mărturia controlorului ameninţat cu pistolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Grigoriu spune că nu poate trece peste momentele de groază în care a crezut crezut că-şi pierde viaţa
Andrei Grigoriu spune că nu poate trece peste momentele de groază în care a crezut crezut că-şi pierde viaţa

Coşmarurile l-au dus la psiholog, iar criza economică nu-l lasă să-şi caute un loc de muncă mai sigur. Controlorul Andrei Grigoriu, angajat al Regiei de Transport Public, este singura victimă a golanilor din trafic care a apelat la justiţie pentru a-şi vedea agresorul pedepsit.

 Din cele cinci cazuri grave, petrecute de anul trecut şi până acum, în care angajaţii Regiei Autonome de Transport Public au căzut victime golanilor din trafic, doar unul singur se mai află pe masa procurorilor. Controlorul Andrei Grigoriu (26 de ani) a stat pe 20 octombrie 2009 câteva zeci de secunde cu ţeava unui pistol lipită de tâmplă. Era în timpul serviciului, în autobuzul care circula pe ruta 46, pe strada Elena Doamna. Găsise un călător care nu avea bilet.

Nervos că va fi amendat, individul şi-a chemat în ajutor nişte prieteni, care au blocat autobuzul cu un Volkswagen Tuareg. Printre ei era şi Ciprian Agafiţei (29 de ani). Înarmat cu un pistol, dovedit ulterior a fi brichetă, a urcat în mijlocul de transport şi a pus ţeava armei la tâmpla controlorului. „A venit, a scos pistolul, l-a încărcat şi mi l-a pus la tâmplă. Apoi a început să strige: «Daţi-vă la o parte că vă împuşc!»... Era plin autobuzul, dar nimeni nu a spus nimic“, îşi aminteşte Adrian Grigoriu.

Amicii îi spun „Pac, pac!“

După ce şi-au scos prietenul de la anaghie, şmecherii s-au făcut nevăzuţi. Agafiţei a fost prins la puţin timp după incident de un echipaj de jandarmi şi acuzat de ultraj. După incident, Adrian Grigoriu se trezea noaptea din cauza coşmarurilor. A mers la psiholog, dar teama că istoria s-ar putea repeta i-a rămas. „De fiecare dată când dau peste un călător agresiv, mă gândesc cu groază că ar putea scoate din haină un pistol sau un cuţit. Pentru siguranţa mea, mi-am luat un spray iritant, dar dacă sunt înconjurat de mai mulţi nu am nicio şansă“, spune Adrian. Colegii de serviciu fac însă glume pe seama lui. „Când ne întâlnim, râd şi îmi spun «Pac, pac!». M-am gândit să renunţ la slujbă, dar din cauza crizei economice nu-mi permit acest lucru“, mai spune controlorul.

Spre deosebire de ceilalţi colegi agresaţi în timpul serviciului, care au renunţat la plângerile penale fie pentru că au primit despăgubiri, fie pentru că le-a fost frică de agresori, Adrian este decis să-l vadă pedepsit pe cel care l-a ameninţat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite