(VIDEO şi FOTO) Marş pentru închiderea magazinelor de vise la Iaşi. Sute de liceeni au protestat împotriva consumului de etnobotanice (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceenii din cinci unităţi şcolare din Iaşi au mărşăluit sâmbătă pe Copou pentru a trage un semnal de alarmă ieşenilor şi instituţiilor abilitate cu privire la stoparea consumului de substanţe halucinogene.

Ora 15.50 Liceanul Ionuţ Doroftei, voluntar la Agenţia Antidrog: „Am un prieten care timp de doi ani de zile a consumat droguri. L-am ajutat să renunţe“.

Ora 13.30 Sute de tineri au coborât dealul Copoului scandând împotriva consumului de produse etnobotanice


Ora 11.20: Aproape 400 de elevi de la zece licee din Iaşi au pornit de la rondul din Agronomie, au străbătut Copoul şi s-au oprit în Piaţa Voievozilor. Tinerii au scandat lozinci împotriva consumului de droguri ca să atragă atenţia asupra efectelor nocive ale substanţelor halucinogene.

image

Marşul de protest va începe la ora 10.00 de la rond Copou, în apropiere de Universitatea de Agronomie şi va urma traseul bulevardul Carol şi Biblioteca Centrală Universitară din Fundaţie. 450 de tineri au anunţat că participă la marş.


image

Razii de proporţii la magazinele de vise din Iaşi

„Marşul tinerilor se doerşte a fi o formă de sensibilizare a opiniei publice în vederea stopării consumului de substanţe etnobotanice în rândul elevilor. În acest fel marcăm şi Săptămâna Naţională a Voluntariatului. Au confirmat participarea 450 de persoane“, a spus profesoara Carmen Filoti.

Acţiunea face partea din proiectul „Contează ce şi cum visezi“, iniţiat de Clubul „Impact Vasiliada“ din cadrul Colegiului Agricol „Vasile Adamachi“. La marş participă şi tineri de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu“, Grupul Şcolar „Anghel Saligny“, Şcoala Normală „Vasile Lupu“ şi Seminarul Teologic „Sf. Vasile cel Mare“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite