Marfă şi bani de la weed-shop, confiscate de Garda Financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Weed-shop-uri, controlate de autorităţi (Foto arhivă)
Weed-shop-uri, controlate de autorităţi (Foto arhivă)

Comisarii de la Garda Financiară au controlat aseară mai multe magazine cu produse etnobotanice, din zona Gării şi Tudor Vladimirescu,  în urma unei solicitări venite din partea unei instituţii a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Citeşte şi:  Razie de proporţii la magazinele de vise din Iaşi (VIDEO)

Punctele de lucru vizate aparţin unei societăţi din Bacău. „Din două puncte de lucru verificate unul era închis iar la cel de-al doilea, vânzătorul a abandonat totul imediat ce comisarii Gărzii Financiare s-au legitimat", a spus Marian Bosianu, şeful Gărzii Financiare Iaşi.

În cel de-al doilea caz, echipa de control a ridicat 39 de plicuri cu produse etnobotanice, a câte 0,25 grame fiecare, precum şi suma de 185 de lei care nu se regăsea în raportul fiscal al casei de marcat din magazin.

„Echipa de comisari urmează să definitiveze procesul verbal de control", a mai spus şeful Gărzii Financiare Iaşi. Marfa confiscată va ajunge în scurt timp la Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Iaşi, urmând să fie trimisă la expertiză pentru a se stabili dacă plicurile conţin altceva decât ceea ce scrie pe ele, respectiv droguri de risc mediu, până la ridicat.

Administratorul societăţii băcăoane riscă să fie sancţionat pentru neeliberarea bonului fiscal cu amendă de până la 20.000 de lei, iar ca măsuri complimentare punctul de lucru ar putea fi suspendat pe o perioadă de trei luni.

La Iaşi sunt 15 magazine care vând produse etnobotanice. Potrivit medicilor, din cauza substanţelor euforice ar fi ajuns la spital în ultimele două- trei săptămâni aproximativ 200 de persoane.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite